Ország-világ

2005.08.01. 00:00

Megteltek a budapesti strandfürdők

Nem dőlt meg a melegrekord. Bár Budapesten csak négytized fokkal maradt el a hőmérséklet az ezen a napon eddig mért legmagasabb fővárosi értéktől.

Vajta Z.

A hétvégi hőség megtette a magáét, csaknem telt házat hozott a strandoknak. Csütörtökön még csak húszezren mentek hűsölni a medencékbe, pénteken pedig huszonötezren voltak. Szombaton viszont már 33 ezren váltottak jegyet. Erre legutóbb a nagy május végi kánikulában volt példa. Évekkel ezelőtt voltak olyan napok, amikor 40-45 ezren mentek ki a strandokra egy-egy napon. A 33 ezer sem rossz, különösen egy olyan hűvös, esős július után, mint az idei volt.

Most szombaton a legtöbben, közel hétezren a Palatinuson zsúfolódtak össze. A Dagályba körülbelül ötezren mentek el. Furcsamód a Széchenyi fürdőt is ugyanennyien választották, pedig kánikulában általában a strandok népszerűbbek. A Gellértben volt olyan időszak, amikor átmenetileg nem tudták beengedni a vendégeket, mert elfogytak az öltözőszekrények. A kisebb, külső kerületi strandok is szép forgalommal zárták a hétvégi napokat.

A természetes vizek partjain is óriás volt a zsúfoltság. A Velencei-tónál alighanem legjobb napjaikat könyvelhették el a büfések. Velencefürdőn a szabadstrandon még este hétkor is kígyóztak a sorok a pultok előtt. A vendéglátósok elszokhattak a népes vendégseregtől, annyira lassú volt a kiszolgálás.

A MÁV sem teljesített jól ezen a hétvégén. Szombat reggel az utasok hiába várták egy vonat indulását. Elromlott a mozdony, a vasúttársaság pedig nem tudta pótolni. Minderről elfelejtették értesíteni a Balatonra és a Velencei tóra igyekvő utasokat a hangosbemondón keresztül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában