Ország-világ

2005.07.16. 00:00

Szarvason négy napig a lovasoké és a lovaké lesz a főszerep

Az, hogy Szarvas megkapta a III. Lovas Világtalálkozó megrendezésének jogát, a város hosszú távú turisztikai terveinek egyik eredménye. Erről és a további elképzelésekről kérdeztük Babák Mihály polgármestert.

Köblös Aranka

– Július 21–24. között tartjuk az említett lovasprogramot Szarvason – kezdi a polgármester. – Városunk egyre több rendezvénynek adhat otthon a fejlesztéseknek köszönhetően. A településnek rendkívül jók az adottságai. Itt kanyarog a Holt-Körös, és itt van Európa egyik legjelentősebb arborétuma, a növényritkaságokkal rendelkező Körös–Maros Nemzeti Park. Az sem elhanyagolható tény, hogy ebben a térségben legtöbb a napfényes órák száma. Sikerül megszereznünk a Körös-holtág halászati jogát, ahol csodálatos környezetet tudtunk kialakítani a horgászok számára. A víz nyugodtsága és a természet szépsége miatt kedvez a kempingezésre vágyóknak. Számukra több új és kulturált helyet alakítottunk ki. A vízi sportok szerelmesei mindenféle eszközt kölcsönözhetnek, pénztárcakímélő árakon. Tavaly adtunk át egy teljesen felújított uszodát, ahol a vendégek pezsgőfürdőzhetnek, megmártózhatnak a termálmedencékben, és kikapcsolódás közben igénybe vehetik a gyógyturizmushoz kapcsolódó szolgáltatásainkat. Az aktív pihenésre vágyók biciklitúrákra indulhatnak, hiszen a városon belül és a közvetlen környezetében is összefüggő bicikliút-hálózatot találnak. A lovak szerelmesei ugyanezeket a túrákat fogaton vagy lóháton is megtehetik. A lovas turizmus egyébként reneszánszát éli. Ezt a gyönyörű vidéket romantikus dolog így megismerni.

– A zöldterületeket folyamatosan növeljük. A városban több, nagyon szép öntözött parkot adtunk át. A hangulatos vízparti kisvendéglők, panziók a gasztronómia szerelmeseinek is élvezetet nyújtanak. Aki gyalogosan indul el, arra is számos érdekes látnivaló vár. Különleges élmény végigsétálni a Tessedik-templomtól induló székelykapukkal és kopjafákkal szegélyezett történelmi emlékúton, ami a történelmi Magyarország közepénél végződik. A Körös-parti úton hazánk történelmi stációival találkozhatnak. – Újra megnyitottuk a Kő Színházat. Nyáron az előadásokat a vízi színpadra költöztetjük. Később szeretnénk a Fő téren egy zenepavilont felállítani, ahol hétvégenként ingyenes térzenét lehet hallgatni. A város két múzeuma közül a Szárazmalom ipartörténeti ritkaság, az országban csak néhány van belőle. Szeretnénk felújítani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában