Ország-világ

2005.07.23. 07:30

Új program: éjszakai fürdőzés

Vajta Zoltán

[caption id="" align="alignleft" width="185"] A Széchenyiben már most is úszkálhatunk akár éjjel, akár nappal
[/caption]Új késő esti és hajnali szórakozási lehetőség formálódik Budapesten. Az éjszakai fürdőzés.
A Széchenyi fürdőben tavasztól már nem zárják be a kapukat a vendégek előtt este hétkor. Egészen tízig lehet úszni, gőzölődni és fürödni.
Ezt majd télen fogják igazán értékelni a Széchenyibe járók. Semmihez nem hasonlítható élmény a fagyos levegőben hófehéren gőzölgő vízben üldögélni akár a késő éjszakában is.
Az új nyitva tartás olyan kedvező fogadtatásra talált, hogy az üzemeltető más fürdőkben is későbbre tolná ki a zárórát. Így a gyógyfürdőzés hétköznaponként nem csak a nyugdíjasok kiváltsága lesz. Hiszen így munka után nem csak moziba, színházba mehetnek el a budapestiek. Az esti órákban is érdemes lesz betérni a Széchenyibe, kiáztatni magunkból a stresszt.
Szinte bizonyos, hogy télen is meghagyják a nyári hét órai zárást például a Lukácsban. A Rudasban pedig ősztől hétvégenként hajnalig is múlathatják az időt a vendégek.
Mégpedig azok, akik házibuli helyett nyugalmas éjszakai kikapcsolódásra vágynak. Várhatóan októberre készül el a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Rt. a Rudas fürdő teljes felújításával. Arról, hogy éjszakánként pontosan mikor kellene elhagyni a medencéket, még nem döntött a fürdőigazgatóság. Jelenleg ugyanis még nem tudni, menynyi idő kell majd a napi takarításhoz a megújult intézményben. A Rudasban az változatlan marad, hogy továbbra is reggel hatkor nyit majd. Akkorra kell mindennap felkészíteni a helyiségeket és a medencéket.
A fürdővállalat tapasztalatai szerint megváltoztak a fürdési és szórakozási szokások. A Széchenyi az új nyitva tartás óta este tízig teljesen tele van. Nemcsak fiatalok, hanem idősek és családok is kedvelik az éjszakai fürdőzést. Vélhetően a Rudasban sem lesz ez másként.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában