Ország-világ

2005.07.16. 00:00

Zalatnay Sarolta kegyelmi ügye már az államfő asztalán pihen

Az Igazságügyi Minisztériumból kaptam értesítést, hogy a kérvényt továbbították a köztársasági elnöknek – mondta lapunknak Hegedűs László, az énekesnő ügyvédje. Hozzátette: nem tudja pontosan, ez mikor történt, és azt sem, mikor születhet döntés az ügyben. Az államfőt ugyanis nem köti határidő. Hegedűs szerint a gyakorlat azt mutatja, hogy ezek az eljárások egy-két hónap alatt lezajlanak. Ám arra is akadt példa, hogy fél évig is elhúzódott a döntés.

BAMA

Hegedűs az ügyvédi titoktartásra hivatkozva részletesen nem akart beszélni arról, mi szerepel az iratokban, ám egyes részleteket elárult. Például azt, hogy a legfőbb indoka a kérvénynek a művésznő egészségi állapota. Hivatkoznak arra is, hogy büntetlen előéletű volt Zalatnay, kiskorú eltartásáról kell gondoskodnia, és nem erőszakos bűncselekményt követett el. Az ügyvéd felhívta a figyelmet arra, hogy Cini egyre rosszabb egészségi állapotban van, és nehezen viseli a börtönt. Ennek ellenére jó magaviseletű a rácsok mögött, és betartotta azt az ígéretét is, hogy bezárva is énekel. Hegedűs úgy fogalmazott: Zalatnay rendszeresen fellép belső rendezvényeken, és továbbra is könyvtárosként kiveszi részét a munkából. Ennek azért van jelentősége, mert a bíróság által kiszabott három évnél korábban feltételesen szabadlábra kerülhet.

Mint ismert, Zalatnayt és társait 120 millió forintos kárt okozó, többrendbeli, üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett csalás miatt ítélte el a bíróság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában