Ország-világ

2005.08.03. 13:17

Folytatódik a vita a Magyar Rádió vezetéséről

A kuratórium elnöke felszólította Hollós Jánost, adja át az ügyeket.

BAMA

Huszonnégy órán belül adja át a Magyar Rádió „ügyeit és vezetését” Hollós János a kuratóriumi elnökség által kijelölt tulajdonosi megbízottnak - szólította fel saját közlése szerint Gellért Kis Gábor, a testület elnöke szerdán levélben a távozó rádióelnök által kinevezett ügyvezetőt. „A kuratórium nem döntött” abban a kérdésben, hogy Kondor Katalint tekinti jogosultnak ügyvezető kijelölésére - hangsúlyozta az MTI-nek Gellért Kis Gábor, aki kitart saját és a kormánypárti delegáltak azon álláspontja mellett, hogy a kérdés a kuratóriumi elnökség hatáskörébe tartozik.

A testület az új elnök megválasztásáig tartó időszakra Szijártó Istvánt nevezte ki a közszolgálati médium tulajdonosi megbízottjának. Átmeneti vezetőt azért kell kinevezni a Magyar Rádió élére, mert miközben az intézmény elnökének megbízatása múlt vasárnap lejárt, a kuratóriumnak két nekifutásra sem sikerült az utóbbi hónapokban elnököt választania.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában