Ország-világ

2005.08.17. 00:00

Hírsáv

BAMA

Vásárlásfüggő asszonyok, lányok
Menekülnek a bánatuk, gondjaik elől, és egyszerűen búfelejtőnek használják az üzletközpontokat a terápiás – vagyis gyógyító célú – vásárlást művelő nők – állítják ausztrál kutatók. Súlyosabb kórban szenved a gyorsvásárló, aki ha kell, ha nem kell alapon összegereblyéz mindenféle árucikkeket és már fut is tovább.

A legjobb gyógyszer számunkra a boldogság
Rájöttek brit tudósok, hogy molekuláris összefüggés van a boldogtalan és a gyakrabban betegeskedő emberek között. A University College London kutatói a boldogság konkrét egészségügyi hatásait vizsgálták. A vizsgálatban résztvevőknek naponta 33 alkalommal kellett osztályozniuk boldogságuk mértékét, s ekkor pulzusukat és vérnyomásukat is megmérték.

Csak interneten a mellnövesztő rágó
Megérkezett a kockázatmentes megoldás: a mellnövesztő rágógumi. Bár
forradalmi újdonságnak számít a szépségiparban, mégis nálunk egyelőre csak az interneten lehet beszerezni és informálódni róla. Elsősorban azoknak ajánlott, akik nagyobb idomokról álmodoznak, de tartanak a plasztikai műtétektől. 

Egészen új élet indul a frissítő nyaralás után
Véget ért a nyaralás sokak számára. A legtöbb ember ilyenkor határozza el, hogy változtat az életmódján: másként szervezi a mindennapokat még akkor is, ha munkájuk feszes időbeosztást követel. Vágynak arra, hogy mindig fittnek érezzék magukat, aktívan és kreatívan tudjanak dolgozni, s mindennapjaikban is meglegyenek az élet apró élvezetei.

Az úszás manapság már több, mint sport
Van egy sportág, amit nem is kell feltétlenül sportszerűen, csak némi rendszerességgel űzni. Ez pedig az úszás, ami egyenletes terhelést jelent a testnek, és nemcsak fizikai állapotunkat javíthatja, hanem többféle, belső szervi bajra is jótékony, gyógyító hatást gyakorol – figyelmeztetnek amerikai kutatók.

Mozgásban lévő fogorvosi rendelők
Térítésmenetes fogorvosi szűrés lesz a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat szervezésében augusztus 20-án Százhalombattán. Az OTP Roadshow keretében a mozgó fogászat évek óta járja nyaranta az országot, a szakemberek pedig ingyenes fogászati szaktanácsadást és szűrést végeznek a gyermekek körében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában