Ország-világ

2005.08.25. 00:00

Holnaptól száguld a borrali

Balaton Balázs

Az eddiginél fokozottabb ellenőrzés és még több szondáztatás vár a most hét végén megrendezésre kerülő, jubileumi Magyar Borok Útja Rallye résztvevőire. A tizedik borok útjáról mára az is kiderült, hogy az egykori kiváló autóversenyző, Ferjáncz Attila számos akadállyal nehezített ügyességi pályát készít elő a versenyzőknek, amelyen tesztelhetik vezetői képességüket és KRESZ-ben való jártasságukat. A három nap alatt közel nyolcszáz kilométer megtétele vár a száz párosra, amely Keszthely és Pécs érintésével érkezik vissza a Parlament elé.

Tíz évvel ezelőtt Ferjáncz Attila és Regőci Attila pr-üzletember találta ki a magyar borútkalandozást. Nem pusztán a hazai borok népszerűsítését célozták meg, hanem a több ezeréves magyar borkultúrát ötvözték borvidékeink, gasztronómiánk, turisztikai vonzerőnk, környezetvédelmünk és közlekedésbiztonságunk népszerűsítésével. Regőci Attila főszervező lapunknak elmondta: „Eddigi, élményekben gazdag túraéveinkben a legtöbb magyar történelmi borvidéket végigbarangoltuk, sok baráttal erősítettük meg kezdeményezésünk nemes céljait: a bor, béke, barátság és a biztonság közérdekű céljait.”

A közélet és a gazdaság szereplői éppúgy magukénak érzik az autós bortúrát, mint a művészek, sportolók és a sajtó képviselői. A Parlament elől holnap reggel rajtoló viadalon többek között rajthoz áll Kovács Kokó István, Besenyei Péter, Bock József, B. Tóth László, Baja Ferenc, dr. Fazakas Szabolcs, Herényi Károly, Hortobágyi Éva, Kuncze Gábor, Magyar Levente, Pintér Sándor, Polgár Zoltán, Salgó László, dr. Stumpf István és természetesen a Reggel csapata.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában