Ország-világ

2005.08.24. 13:33

Kormányválság Szerbiában

A B92-es Rádió- és Televízió értesülései szerint Vojiszlav Kostunica, Szerbia miniszterelnöke lemondásra szólította fel a Szociáldemokrata Párt tagjait, akik az eddigiekben bármilyen funkcióban voltak a kormányban, hogy nyújtsák be lemondásukat.

BAMA

Szlobodan Lalovics munkaügyi miniszter ugyanakkor bejelentette, hogy kilép a Szociáldemokrata Pártból. Kostunica azzal indokolta döntését, hogy a szocdemek már nem támogatják a kormányt, ezért semmi keresnivalójuk sincs annak intézményeiben. A Beta hírügynökséghez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: "a szerbiai parlamentben történt események egyértelműen megmutattak, hogy az egyik kormánypárt már nem támogatja a kormányt, ugyanis nem szavazza meg az általa benyújtott törvénytervezeteket". A most kialakult kormányválságot az állami tulajdonban lévő NIS olajvállalat privatizációjáról szóló törvény minapi parlamenti vitája, és az azt követő szavazás váltotta ki, amikor a Szociáldemokrata Párt tagjai nem voltak hajlandóak megszavazni a kormány által beterjesztett törvénytervezetet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában