Ország-világ

2005.08.30. 00:00

László Csaba biztos, hogy nem mond le

Zalaegerszegen is kikapott a Ferencváros, négy forduló után egyetlenegy ponttal a tizenötödik helyen áll. Ezzel együtt nincs edzőkérdés a futballcsapatnál – csak csőd. Ráadásul hónapok óta, s ki tudja, meddig.

Malonyai Péter

[caption id="" align="alignleft" width="320"] László Csaba (balra) nemcsak tudta, hanem mutatta is az irányt Zalaegerszegen. Pályaedzője, Vass László arckifejezése nem éppen optimista.
[/caption]A ferencvárosi bennfenteseket hallgatva a kívülálló azt hiheti, nincs semmi baj, csak az beszélhet válságról a tabella utolsó előtti helye kapcsán, aki a látszatra ad, nem a lényegre figyel. A szombati zalaegerszegi vereségben (2-3) ugyanis nem az a fontos, hogy kikapott a csapat, hanem az, hogy lőtt két gólt, s hogy Rósa Dénes találatát tévesen érvénytelenítette les miatt Solymosi játékvezető. Egyelőre szó sincs edzőváltásról, Furulyás János klubelnök csak annyit tett, hogy fölhívta László Csabát, szeretne beszélni vele. Erre leghamarabb ma van esélye, ugyanis hétfőn az edző szabadnapos, nem szeretné megzavarni a pihenésben. László Csaba feketén-fehéren kijelentette: esze ágában sincs lemondani.

Az elnöknek igaza van, aligha valószínű, hogy az edzőcsere kiutat jelenthet a csődből. Ez még akkor is igaz, ha jelöltekben (és persze önjelöltekben) nincs hiány. Ifjabb Albert Flórián, Zoran Kuntics, az egykori horvát mester, Marian Vlak neve ugyanúgy előkerült, mint Kiss Lászlóé, Bozsik Péteré vagy a korábban Győrött dolgozó szlovákiai Pecze Károlyé. Sokan tudni vélik, hogy Kiss sportigazgató lesz, László pedig edző marad. Hogy Lászlót aligha menesztik, hiszen a szerződése 2006 nyaráig szól, kifizetni pedig aligha tudják. Mert pénz továbbra sincs az Üllői úton, és itt a bajok gyökere. Hangzatos nyilatkozatoknál több nem derült ki a vélt vagy valós befektető(k)ről, akik közül a Furulyás János által biztos befutónak emlegetett társaság május utolsó napjáig szeretett volna tisztán látni a klubhoz tartozó ingatlanok (telek, stadion) ügyében.

Nos, a jogi helyzet még mindig bizonytalan, nem tudni, milyen pályázati feltételekkel szerezhetők meg a befektető(ke)t leginkább érdeklő ingatlanok, az sem derült ki, hogy a május végi határidőt komolyan vette-e a hangzatosan, titokzatosan beharangozott cég, csönd van, nagy-nagy csönd, ami árulkodó is lehet. A Fradi hitelből (250 millió forint) fizette ki tartozását a játékosoknak, s ismerve, hogy a futballban a napi gazdálkodás is sok pénzt visz el, számítani lehet rá, hogy hamarosan újra arról szólnak majd a hírek, hogy nincs fizetés, nincs prémium. Igaz, a jutalmat most megspórolhatja a klub – erre jó a 15. helyezés.

Érdemes idézni Tepszics Ignácot. A klubigazgató kénytelen volt megtanulni: sohase mondhatja ki, hogy rosszabb már nem lehet… Ami meg a pénztelenséget illeti, nem érheti meglepetés az ügyben: „Volt részünk benne mostanság éppen elégszer…” Egyébként a stabil háttér hiánya László Csabát segíti. Egyrészt – mint már volt szó róla – a klub aligha képes végkielégítést fizetni neki, másrészt pedig egy valamirevaló edző nem szívesen szerződik oda, ahol pénz nincs, csak az ígéretek jelentik az állandóságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában