Ország-világ

2005.08.11. 10:22

Négymilliárdból építik a fürdőt a Citadellán

Már a nyomdában van a Budapest 2010 Európa Kulturális Fővárosa pályázati anyaga – tudta meg a Reggel. A programiroda vezetője korábbi cikkünkre reagálva kijelentette, nincs lemaradásban a főváros. Bojár Iván András szerint időben elkészültek a pályázati anyaggal. Már csak a pályázat kiegészítő anyagainak grafikai megjelenésén igazítanak.

Zsidai P.

[caption id="" align="alignleft" width="319"] Sok minden szerepel a főváros kampányában, így az Opera is
[/caption]Bojártól megtudtuk, a pályázatban továbbra is ragaszkodnak a Citadella látványfürdővé varázsolásához. Ezzel az egyedülálló létesítménnyel a főváros világszerte vonzó turisztikai kínálatot tudna biztosítani. Inkei Péter projektszerkesztő elmondta, körülbelül négy-öt milliárd forintra becsülik a beruházást. Azt a pályázati anyag nem tartalmazza, milyen műszaki megoldást kellene alkalmazni. A beruházókra bíznák, akinek teljes egészében állnia kell majd a költségeket. Inkei szerint természetesen csak akkor valósulhat meg, ha a tulajdonos magyar állam és a fővárosi emberek is szeretnének fürdőt a Citadellából.

A Duna medrébe süllyesztett kávéházak, kiállítótermek szintén maradtak a programelemek között. Megvalósításukhoz ugyancsak magánbefektetők pénzére lesz szükség, de jóval kevesebbre, mint a Citadella átalakításához. Inkei szerint ezeknek inkább reklámjelentőségük lesz, a Citadella azonban hosszú távú befektetés lehetne. A programiroda a benyújtás napján, augusztus 17-én a 2-es villamoson mutatja be a kész pályázatot. A Duna-parton végighaladva mondják el a folyóra épített koncepciókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában