Ország-világ

2005.08.03. 06:27

Nőket erőszakoltak meg a gengszterek

Brutális bűnözőbanda tartotta rettegésben a Velencei-tó környékét júliusban. Az elvetemült gazemberek fiatal nőkre támadtak, akiket kiraboltak és meg is erőszakoltak.

Szemán L.

Brutális bűnözőbanda tartotta rettegésben a Velencei-tó környékét júliusban. Az elvetemült gazemberek fiatal nőkre támadtak, akiket kiraboltak és meg is erőszakoltak. A négytagú banda három többszörösen büntetett előéletű tagját vasárnap kapták el a Fejér megyei rendőrök. A negyediket még keresik. Minderről Sándor Miklós, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közbiztonsági igazgatója számolt be tegnap a közvéleménynek. Az ezredes kiemelte: a bűncselekmények súlyossága, a gátlástalan elkövetési módszer miatt kiemelt hangsúlyt kapott a felderítés, amit egy külön erre alakult csoportra bízott.

Lasancz Zoltán alezredes, a főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője elmondta, hogy a banda első kiszemelt áldozata egy salgótarjáni nő volt. Őt július 7-én éjszaka Gárdonyban támadták meg. Kirabolták, majd az egyik rabló szexuális kapcsolatra kényszerítette. Július 13-án éjszaka Velencefürdőn egy villa ajtaját törték rá egy nyolcfős társaságra. Kirabolták őket, és az egyik lányt itt is megerőszakolta az egyik támadó.

A különleges rendőri csoport ezt követően alakult meg. A nyomozók szinte éjjel-nappal dolgoztak, az alvásra is sajnálták az időt. Július 30-án és 31-én újabb támadások történtek. Szombaton éjszaka Gárdony egyik nyaralójába törtek be és kiraboltak öt üdülő lányt. Vasárnap hajnalban Velencén egy hazafelé sétáló lányt támadtak meg. Árokba lökték, lefogták, egyikük közösülni akart vele. A nő ellenállt, a rabló késsel orális szexre kényszerítette. A megalázott lány a közelben kért segítséget. A riasztott rendőrök el is kapták H. S.-t (34), L. J.-t (29) és H. J.-t (28). A bíróság letartóztatta őket. Az eddig 13 alkalommal elítélt H. S. beismert egy sor Pest megyében és Budapesten elkövetett rablást is. Eszerint ők lennének a „csuklyás” rablók, akik idős embereket fosztottak ki.

Letartóztatott tettes

Április végén unokája találta meg vérbe fagyva a 74 éves Palya Gáborné holttestét a Szegedhez tartozó gyálaréti, Apály utcai házában. A nagymamát agyonverték. A szegedi városrész lakói félelemben éltek, voltak, akik elköltöztek. Végül a Csongrád megyei nyomozók három hónapos felderítőmunka eredményeként elfogták a gyilkosság vélt tettesét. A helybéli T. L.-t (38) gyanúsítják a gyilkossággal. A férfi többször alkalmi munkát végzett a néninek. A rendőrök őrizetbe vették, és a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában