Ország-világ

2005.08.25. 06:19

Sok a bizonytalanság a vasúttársaság körül

Magda E.

Gaskó István, a Vasutasok Szakszervezete és a Vasutas Dolgozók Szabad Szakszervezete közös sajtótájékoztatóján közölte, hogy amennyiben nem sikerül olyan, a kormánnyal közösen kialakított stratégiát létrehozni, amely stabilizálja a vasúttársaság pénzügyi helyzetét, garantálja a bérkifizetéseket és elkerülhetővé teszi a csődközeli állapotot, akkor a munkabeszüntetés sem kizárt a következő fél évben.

Mindeközben a Bombardier az adatvédelmi törvényre hivatkozva arra kéri a MÁV Rt. elnök-vezérigazgatóját, hogy hozza nyilvánosságra a motorvonat tender győztesével, a Stadler Bussnang Rt.-vel augusztus 15-én aláírt szerződés teljes szövegét, és a szerződéskötés körülményeit. A szerződésben foglaltak közérdekű adatok, ezért korlátozás nélkül hozzáférhetővé kell tenni őket – szerintük. A vasúti járműgyártó cég így szeretne magyarázatot kapni, hogy a MÁV miért azzal az ajánlattevővel kötött megállapodást, amelyik egyértelműen drágább vonatokat kínál.

A MÁV-nál azonban napirenden van a vezérváltás, a szeptemberben hivatalba lépő új vezérigazgató személyéről hírek szerint pénteken születhet végleges döntés. A szakszervezetek úgy látják, „kapkodás folyik” a MÁV vezetésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában