Ország-világ

2005.08.04. 12:09

Sólyom László még nem költözik

Nem felel meg Sólyom László megválasztott köztársasági elnöknek a XII. kerületi ingatlan. Csütörtökön kiadott közleménye szerint az nincs beköltözhető állapotban.

BAMA

Sólyom László közölte, hogy a felelős szervek nyilatkozataival ellentétben nem 8-10, hanem csupán négy ingatlant mutattak meg neki, amelyek közül egy felelt meg a rezidencia alapvető szerepének. Egész pontosan annak, hogy abban a magánlakrész és a vendégek fogadására szolgáló protokoll tér jól elkülönüljön egymástól. Sólyom László közleménye szerint ennek az egyetlen alkalmas háznak a minősége meg sem közelíti a Béla király úti, eladott rezdidenciák színvonalát. Másrészt az épületnek most olyan bérlője van, akinek a bérleti szerződés felmondása esetén a magyar állam rezidenciát köteles biztosítani. Ilyet azonban eddig még az államfőnek sem tudtak mutatni - áll a közleményben, amely szerint ezért a kiürítés is bizonytalan határidejű.

Egy éven belül nem várható, hogy abba az államfő beköltözhessen - közölte tegnap a Sándor-palota. A felelős szervek nyilatkozataival ellentétben a köztársasági elnök nem vállalja ezt az állapotot - fogalmaznak-, amely törvényellenes és a magyar állam méltóságát sérti. Az államfő lakhelye nem luxusvilla, hanem állami funkciókat ellátó intézmény és az állam névjegye - állapítják meg. Az eladott Béla király úti kormányrezdenciát közleményében pótolhatatlan természeti értéknek minősítette a köztársasági elnök hozzátéve, hogy lakópark céljára való kiárusítását tervezik. A vevő azért fizetett ki két milliárd forintot, hogy a  kieső rezidenciákat másutt megépíthessék. Ez nem történt meg - állapítja meg a közlemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában