Ország-világ

2005.08.24. 00:00

Szupertitkos az Eragon-díszlet

A forgatás helyszínén sártengerben gázolt a stáb. A kulturális miniszter gumicsizmát húzott, és Munkácsy-albumot adott Jeremy Ironsnak. A színész ennek ellenére sem mutatta meg jelmezét.

Dávid Szonja

[caption id="" align="alignleft" width="284"] Jeremy Irons a forgatásról mesélt Bozóki András miniszternek
[/caption]– „Kivégezzük” azt, akit meglátunk, hogy fotókat vagy bármilyen felvételeket készít. A Fox Stúdió nem ismer tréfát. Ez egy olyan produkció lesz, ahol a fantáziának hatalmas szerepe van. Amit most itt felépítettünk, az egy képzeletbeli világ. Ha megmutatjuk, hogy néz ki, akkor a közönséget megfosztjuk a meglepetéstől. Ezért itt jövő tavaszig senki sem fotózhat – mondta a Reggelnek a forgatás helyszínén Adam Goodman, az Eragon című film társproducere.

Pilisborosjenőn, a felépített képzeletbeli faluban a tizenhét éves főszereplő láthatólag meghatottan dolgozott Jeremy Irons-szal. Ez az érzés talán a bemutató után oldódik majd, hiszen a szőke tinédzser a lányok kedvence lesz. – Fantasztikus, hogy ilyen színészekkel forgathatok. Munka közben is rengeteget tanulok, Jeremy valósággal átadja a tudását. Imádom a filmezést, csak nemsokára kezdődik az iskola, és nem lenne jó, ha sokat hiányoznék. Bár azt már tudom, hogy színész akarok lenni – mondta Edward Speleer, a világot megmentő sárkánylovag.

– Az Eragon csaknem száz százalékban Magyarországon készül. Budakeszi, Celldömölk és a közelében fekvő Ság-hegy lesz, ahol októberben kezd dolgozni a 250 dős stáb – mondta a Reggelnek lelkesen a film sajtófelelőse, Geoffrey Freeman. A több mint hatvanmillió dolláros költségvetésű film színészgárdáját erősíti John Malkovich is, aki holnap érkezik Budapestre.

– A filmtörvény egyik fontos eleme, hogy a filmkészítők jelentős adókedvezményt kaphatnak. Ez láthatóan ösztönzi a gyártókat, hogy hazánkba jöjjenek dolgozni. Ezt a számok is bizonyítják, év végére a Magyarországon elköltött filmgyártási költség meghaladja majd a 12 milliárd forintot – mondta lapunknak a forgatás helyszínén Bozóki András kulturális miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában