Ország-világ

2005.08.26. 00:00

Tavaly is sok hiba akadt a felújításnál

Lázin M. A.

[caption id="" align="alignleft" width="125"] Szép, szép, de még nincs kész
[/caption]– A műszaki átvételre a hibák kijavításáig nem kerülhet sor – jelentette ki Aba Botond, a BKV vezérigazgatója. A cégvezér azután nyilatkozott így, miután augusztus 23-án a sajtó képviselői szembesítették a frissen átadott állomások hiányosságaival. Akkor Aba Botond kijelentette, a kivitelező Strabag Rt.-nek október 30-áig kell kijavítania a hibákat. Ugyancsak ezen a napon történt, hogy a vezérigazgató elismerte, a frissen átadott állomások beáznak. A miértre akkor azt válaszolta, a dolgozók elfelejtettek visszazárni egy, a munka közben kinyitott csatornafedőt.

– A műszaki átvétel és az utasforgalom előtti megnyitás két külön dolog – mondták érdeklődésünkre a BKV sajtóosztályán. Hozzátették, a vállalat megtehette volna, hogy augusztus 20-án még nem adja át az állomást, de már így is rengeteg panasz érkezett hozzájuk. Arra a kérdésünkre, hogy például a mozgólépcsőket miért nem cserélték ki a tízhetes zárva tartás alatt, azt válaszolták, hogy ezt az anyagmozgatás miatt nem tudták megoldani. Példaként említették az Astoria megálló mozgólépcsője gépkiemelő aknájának fedlapját. Ez a Rákóczi úton, pontosan az úttesten helyezkedik el, melyet az augusztus 20-ai átadást követően lehet csak kicserélni.

Ugyancsak ebbe a kategóriába tartozik a napokban átadott és szépen felújított Batthyány tér. Itt szeptember 12-étől október 29-éig, illetve november 2-ától december 16-áig egy-egy mozgólépcső főjavítása történik majd folyamatosan. A rekonstrukció ezeknek a feladatoknak a korábbi ütemezését kizárta, mivel a lejtakna felújítását és a javítását egyidejűleg műszakilag nem lehetett megoldani. Aba Botond szerint már tavaly is hasonló gondok merültek föl, ám a Strabag akkor határidőre kijavította a pontatlanságokat. Egyben reményének adott hangot, idén sem lesz másként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában