Ország-világ

2005.08.06. 08:10

Végre együtt a Niedermayer fivérek: Scott és Rob

Szabó TamásEgy év kényszerszünet után folytatódik az észak-amerikai profi jégkorongliga, az NHL. Az új kollektív szerződés aláírása óta már rendben lezajlott az amatőr játékosok draftja. A legelőkelőbb első helyen, a sportág új „Wayne Gretzkyje” Sidney Crosby kelt el, Pittsburghbe került.
Ha azonban azóta kéne jellemezni az NHL-ben történteket, akkor a totális őrület a legenyhébb kifejezés. Az elmúlt öt napban a 30 csapat 30 általános igazgatója a szabadügynök játékosokat hajtja. Ilyen-olyan ajánlatok és pletykák percenként jelennek meg a tengerentúli médiában. A helyzet újszerű, mert a kollektív szerződésben előírt csapatonkénti 39 millió dolláros fizetési sapka minden gárdának egyenlő esélyeket teremtett. Totális versenyhelyzet van, az elmúlt évek cápái a Colorado, a Detroit, a New York Rangers vagy éppen a Toronto kénytelen a korábbi kishalakkal a Columbusszal, a Chicagóval vagy a Pittsburgh-gel harcolni. Amíg a csapatok izmosodnak, addig viszont továbbra sincs a ligának országos televíziós szerződése. A korábbi partner, az ESPN egyelőre nem jelezte, hogy szeretné visszakapni a korcsolyás fiúk mérkőzéseit…
Visszatérve az átigazolási őrületre, Magyarország két tengerentúli kedvence, a Ferencvárosban megismert Rob Niedermayer és Jason Strudwick köszönik, jól vannak. Utóbbi októbertől a New York Rangersben játszik, ezért 475 ezer dollárt (94 millió forintot) fizetnek neki. Niedermayer pontosan kétmillió dollárt kap majd Anaheimben, ám neki sokkal örömtelibb, hogy az ősztől együtt szerepelhet világklasszis bátyjával, Scottal, akit a fél liga szeretett volna a soraiban tudni. Eddig ellenfélként találkoztak, legemlékezetesebb összecsapásuk 2003-ban volt. A Stanley-kupa döntőjében a New Jersey az Anaheimmel találkozott, a báty együttese hét mérkőzésen diadalmaskodott.
– Ha jól emlékszem, én tizenhat voltam, Rob pedig tizenöt, amikor utoljára egy klubban szerepelhettünk – emlékezett Scott.
A két Niedermayer a kanadai válogatottban, 2004-ben együtt ünnepelhetett. A világbajnoki címet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában