Ország-világ

2005.08.25. 18:19

Vita egy budapesti tér átnevezéséről

Szavazategyenlőség miatt sem támogató, sem elutasító indítványt nem terjeszt a Fővárosi Közgyűlés városképvédelmi bizottsága a közgyűlés elé arról a javaslatról, hogy a Farkasréti tér nevét változtassák meg.

BAMA

Tóthfalusi György (SZDSZ), a testület tagja az MTI-nek csütörtökön elmondta, hogy a XI. és a XII. kerület határán lévő tér nevének Márton Áron térre való átnevezését a XII. kerület egyhangúlag támogatta. A XI. kerület viszont határozatban utasította el a Farkasréti tér nevének megváltoztatását. Azzal azonban ez a kerület is egyetért, hogy valahol egy utcát nevezzenek el Márton Áronról.

A XII. kerület főépítésze a főpolgármesteri hivatalhoz írt táblamagyarázó szövegben megállapította, hogy az 1980-ban elhunyt erdélyi római katolikus püspök a magyarság szellemi-erkölcsi vezetője volt. Prédikációban tiltakozott a zsidók deportálása ellen. A szószékről felemelte szavát a magyar kisebbség jogaiért is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában