Ország-világ

2005.09.23. 00:00

Adásidő: szórakozik vagy szórakoztat a köztévé?

Az adásidő csökkentését, sőt, egyes szórakoztató műsorok leállítását is kilátásba helyezte Rudi Zoltán, a Magyar Televízió elnöke abban az esetben, ha a köztévé nem kapja meg a költségvetésben szereplő állami juttatásokat.

B. B. E.

„Szóba kerülhet minden költségcsökkentő lépés, ami a törvényes működéshez szükséges” – mondta a távirati irodának a közszolgálati médium elnöke. Elmondta, hogy a legdrágább és legkevésbé közszolgálati műsorokat állítják le elsőként, azaz a szórakoztató produkciókat. „Tájékoztató műsorainkat az utolsó csepp vérünkig védelmezni fogjuk” – jegyezte meg. „A közszolgálati televíziónak – a médiatörvény rendelkezései szerint – a kötelező feladatai ellátásához szükséges szerződéseket meg kell kötnie, a fedezet nélküli kötelezettségvállalás azonban utóbb akár bűncselekménynek is minősíthető” – említette meg Rudi Zoltán. „Ha az MTV nem kapja meg a Nemzeti Audiovizuális Archívum felállításakor neki rendelt költségvetési pénz zárolt egyötödét, október közepére ebbe az állapotba kerülhet” – tette hozzá a tévéelnök. A részletekkel kapcsolatban megkerestük Takáts Imrét, a köztévé alelnökét, aki holnapra ígért konkrét válaszokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában