Ország-világ

2005.09.08. 00:00

Alakul a magyar–román kormányülés programja

Infrastrukturális és környezetvédelmi kérdések szerepelnek majd az október 20. és 21. között első ízben megtartandó közös magyar–román kormányülés napirendjén – jelentette be közös bukaresti sajtótájékoztatóján Bársony András magyar, és Lucian Leustean román külügyi államtitkár.

Lukács János, Kolozsvár

A román fővárosban tartózkodó magyar államtitkár Markó Béla kormányfő-helyettessel is találkozott, akivel megegyeztek abban, hogy a kormányülés konkrét témákat fog felvetni, az út- és vasúthálózat fejlesztésétől a fekete-tengeri partvidék közös hasznosításáig. Leustean kifejezte reményét, hogy a magyar Országgyűlés szeptember végéig ratifikálja Románia EU-csatlakozási szerződését. Bársony András a nemrég felkapott két témáról – a határon túli magyarok számára nyújtandó személyi igazolványról és a kémbotrányról – azt mondta, hogy nem esett róluk szó a megbeszélésen. A magyar államtitkár tegnap Mircea Geoanával, a román szenátus külügyi bizottságának vezetőjével is találkozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában