Ország-világ

2005.09.30. 00:00

Beteg gyermekekért áll össze a képviselők kórusa

T. T.

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Brüsszelben, Strasbourgban és Szécsényben is felléptek a Szená-Torok
[/caption]Együtt dalolnak a négy parlamenti párt képviselői a beteg gyermekekért. Kovács Kálmán, Kósa Levente, Koltai Tamás, Karsai Péter, Eörsi Mátyás és még harminc parlamenti képviselő cseréli estére szmokingra az ülésteremben viselt öltönyét. Ők a világ egyetlen parlamenti dalárdájának, a Szená-Torok Kórusának tagjai. Felléptek már a strasbourgi és a brüsszeli országházban is. Itthon legutóbb a szécsényi országgyűlés 300. évfordulóján énekeltek. Fizetség nélkül, csak valamilyen nemes cél érdekében állnak össze.

Ma este fél nyolctól is egy jótékonysági estélyen lépnek fel a Hadtörténeti Intézet és Múzeumban. A rendezvényt a Klauzál Lions Klub elnöke, dr. Fogarassi Katalin szervezi. A bevételt a Szent László Kórház Őssejt Alapítvány által működtetett Déméter anya-gyermek ház javára ajánlják fel. Mint ahogy azt a Reggel korábban megírta, az alapítvány egy apartmanházat szeretne kialakítani, ahol hat csontvelő-átültetésen átesett gyermek családját tudnánk elhelyezni térítésmentesen. Így nem kellene a szülőknek a beteg gyermekük mellett egy széken aludniuk esténként. A Déméter-ház kialakítása százmillió forintba kerül, de eddig csak a töredéke gyűlt össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában