Ország-világ

2005.09.20. 00:00

Dacszövetség a kispostákért

A kisposták védelmében nyújt be törvényjavaslatot a Magyar Demokrata Fórum. A Pettkó András fórumos képviselő által jegyzett javaslat szinte szóról szóra megegyezik azzal az érveléssel, amelyet a postakocsit felgyújtó Ivády Gábor, Ivád polgármestere helyezett el a Heves megyei község honlapján.

Izing Antal

A most is olvasható „igazán alulról jövő kezdeményezés” lényege, hogy az önkormányzatok beleegyezése nélkül nem állítható szolgálatba mobil posta. Ha viszont nem járul hozzá a faluvezetés a helyi postahivatal bezáráshoz, akkor a postahelyiséget az önkormányzat köteles biztosítani. Ivády Gábor, a négyszáz lelkes, gyönyörű fekvéséről ismert mátrai falucska független polgármestere lapunknak azt mondta: „Kifejezetten azért helyeztem el javaslatunkat az ivad.hu oldalon, mert abban bíztam, hogy a képviselők ráakadnak és ebben a show-bizniszre hasonlító magyar közéletben végre érdemi, a kisfalvak életminőségét megvédő lépéseket tesznek. Engem az MDF keresett meg először a javaslatom kapcsán, de úgy tudom, négy fideszes honatya is foglalkozik az üggyel. Örvendtem az érdeklődésnek, mert nekünk valójában mindegy, hogy melyik párt ad be törvénymódosító javaslatot a kispostákról. De az már nem mindegy, mennyien támogatják majd. Kérek szépen minden olyan polgármestert, akinek a falujában bezárták vagy be akarják zárni a postát, ne hagyja. Vegye fel a kapcsolatot az országgyűlési képviselővel és lehetőleg a nyilvánosság előtt kérje arra, hogy szavazatával támogassa magas használati értékű törvénymódosítási javaslatunkat” – mondta lapunknak Ivády Gábor polgármester, aki korábban a reklámszakmában dolgozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában