Ország-világ

2005.09.06. 00:00

Elviselik, ha „Fater” felemeli a hangját

Pozitívra billentette a magyar evezős küldöttség addigi szerény hangulatát a Varga Tamás–Hirling Zsolt könnyűsúlyú kétpárevezős egység, amely esélyeshez méltó módon, rajt–cél győzelmet aratva szerezte meg a versenyszám aranyérmét a japán Gifuban befejeződött világbajnokságon.

Jocha Károly

Érthető módon jókedvűen vettek részt az ilyenkor elmaradhatatlan „nemzetek buliján”. Hétfőre virradóra sikerült őket elérni. A csapat szószólója a 26 éves, vegyészmérnöki diplomázás előtt álló Varga Tamás volt. – Nem mindenki vette komolyan, mások óvatosságra intettek, amikor az év folyamán többször is elmondtuk, hogy világbajnokok akarunk lenni – mondta Varga Tamás. – Még az edzőnk, Kiss László, „Fater” is inkább csak általánosságban, éremről beszélt! Célunk a tavalyi olimpián megszerzett ötödik hely ismeretében valóban kicsit soknak tűnt, de idén veretlenek maradtunk, megnyertük a Világ Kupa összesített pontversenyét is. Kellő önbizalommal álltunk tehát oda, s az elvégzett munka meghozta gyümölcsét. 

– Egy ilyen győzelemhez többféle segítségre van szükség. – A családi háttér nagyon fontos. Ami pedig az edzőt illeti, Kiss Lászlóval 1999 végétől dolgozom együtt, akkor még a Ferencvárosi Evezős Club tagjaként. Elfogadom a módszereit, még azt is, ha hangosabban szól, vagy olykor kiabál is. A másik előfeltétel egy jó partner. Olyan, amilyen a váci Hirling Zsolt, akire hosszas válogatás után 2002 végén akadtunk rá. Jó az összhang közöttünk, s ami nagyon fontos: testsúlyproblémáink sincsenek. Jól sikerült az idei klubcserém – a Démász Bajai VSC-hez léptem át –, s a szponzoraim is maximálisan támogattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában