Ország-világ

2005.09.10. 00:00

Hat magyar öklöző szárnyalna ma a Főnixben

Hegyi Áron

Debrecenben nem hiába építették meg a Főnix Csarnokot. Az impozáns létesítmény sorra házigazdája a legnagyobb sporteseményeknek, Európa- és világbajnokságoknak. Rendszerint telt ház, kimagasló érdeklődés mellett, ami várhatóan ma este, a Felix Promotion profi ökölvívógáláján sem hiányzik majd. Persze hogy nem, hiszen a legnagyobb magyar profiistálló valamennyi díjnyertes telivérét felvonultatja. Szorítóba lép Nagy „Csonttörő”, János, Nagy „Hóhér” József, Kovács „Vipera” Attila, Nagy „Zsivány” Zsolt, és persze a világbajnok hölgyek, Csábi Bettina és Miló Viktória is kiosztanak egy-két pofont az este során.
Lássuk a programot! A pálmát természetesen Nagy János mérkőzése viszi el, hiszen Csonttörő ezúttal is az IBC (Nemzetközi Boksztanács) világbajnoki övét teszi kockára. Méghozzá nem is akárki ellen, a bolgár Toncso Toncsev neve meglehetősen jól cseng a szakmában. Amatőrként olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, míg a profik között Európa- és világbajnoki címet szerzett. A 32 éves bunyósnak imponáló a mérlege, eddigi 36 összecsapásából 33-at megnyert. A legutóbbit éppen egy hete, a hatmenetes felhozómérkőzést pontozással nyerte meg. Megnehezítheti Csonttörő dolgát, hogy ellenfele nyolc centivel magasabb nála, és elég jól áll ütőerővel is. Ugyanakkor várhatóan nem fog neki ízleni a magyar fiú fordított alapállása.
Kovács Attila ellenfele az olasz Francesco Pernice lesz, a tét pedig Vipera Európa-bajnoki öve. Az olasz bunyós mérlege éppen ötvenszázalékos (11-11 győzelem és vereség, valamint egy döntetlen szerepel profibizonyítványában), bunyózott már világbajnokok ellen is.
Nagy József első nagyközépsúlyú meccsét a színes bőrű Maneno Oswald ellen vívja.
A profi junior-világbajnoki címre hajtó, 20 éves Nagy Zsolt ellenfele a nála éppen tíz esztendővel idősebb ukrán Gennagyij Delisandru lesz. Csábi Bettina a kenyai Zarrika Fatuma, míg Miló Viktória az egykori amatőr magyar bajnok Faragó Beatrix ellen lép szorítóba.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában