Ország-világ

2005.09.15. 00:00

Hiánycikk lett a diákhitel-igénylőlap

Braunmüller Lajos

Már tegnap több kijelölt postán is elfogyott a diákhitel-igénylőlap, jóllehet, ma utoljára adhatják le igénylésüket azok a hallgatók, akik októberben szeretnének pénzhez jutni. Több budapesti postán azonban tegnap már nem tudtunk igénylőlapot venni. Így nem tudták a diákok beadni igénylésüket a Déli pályaudvarnál lévő 12-es postán, a VI. kerületi, Teréz körúton lévő 62-es postán – utóbbi esetben azt is megtudtuk, hogy már tegnapelőtt, kedden elfogyott az igénylőlap. Mindössze két lapra számíthattak délután az Üllői úti 93-as postára igyekvők, és csak öt darab volt ugyanebben az időben a Fővám téri 56-os postánál – ahol érdeklődésünkre a postai dolgozó megjegyezte: szívesen félrerak egyet, ha kell. Érdekes ugyanakkor, hogy mind a kifogyott Teréz körúti, mind az öt lappal rendelkező Fővám téri postához viszonylag közel lévő Baross téri, 72-es hivatalban hatszáz darab igénylőlap várta a diákokat.

Őri András, a Diákhitel Központ Rt. kommunikációs igazgatója megkeresésünkre elmondta: egyértelműen a Magyar Posta, mint szerződéses partner feladata, hogy megszervezze az igénylőlapok hivatalok közti elosztását, és hogy elegendő mennyiségű nyomtatványról gondoskodjon. Hozzátette: az igénylők nagy szeptemberi rohama komoly feladat elé állítja a postát, ilyenkor „előfordulhat  ilyesmi”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában