Ország-világ

2005.09.24. 00:00

Idén sem marad el a kétnapos írófesztivál a PIM-ben

P. G.

Ma és holnap tartja őszi fesztiválját a Szépírók Társasága, Magyarország második legnagyobb írószervezete. A délelőtt tíz órától estig tartó, rangos irodalmi rendezvénynek a Petőfi Irodalmi Múzeum ad otthont.
Nyitányként lányokról és fiúkról mint a művek alanyairól és tárgyairól beszélget Kukorelly Endrével Abody Rita, Forgács Zsuzsa, Lángh Júlia és Karádi Éva. Ez után Burger Barna 100 író fényképe című kiállítását nyitja meg Nádas Péter író. Délben kezdődik a Jelenkor órája című rendezvény. Ezen a nagy múltú folyóirat legújabb számának szerzői olvasnak fel műveikből.
A délután első programja 14 órakor a Felolvasószínházzal kezdődik. Kukorelly Endre Élnek még ezek című darabját Földessy Margit Színjáték Stúdiójának növendékei olvassák fel.
Izgalmasnak ígérkezik a 16 órakor kezdődő, Vendégségben című műsor, amelyben az Magyar Írószövetség helyzetéről Konrád György beszélget Csukás Istvánnal, Lázár Ervinnel, Szilágyi Istvánnal, Sütő Andrással és Szakonyi Károllyal. A Nobel-díjas  Kertész Imre estje 18 órakor kezdődik. A műsorvezető Vámos Miklós lesz.
Az est zárásaként, 20 órától rendezik meg a Szépírók ki-mit-tudja elnevezésű vetélkedőt.
A műsort Németh Gábor vezeti.
A vasárnapi program az Ex Symposion című folyóirat bemutatkozásával kezdődik. A műsorban közreműködnek a folyóirat szerzői és szerkesztői: Balázs Attila, Bozsik Péter, Lovas Ildikó, Szilágyi Zsófia és Zeke Gyula.
Tizenegy órakor Eörsi István érkezik a Litera órájára. A szerzőt Keresztury Tibor és Vágvölgyi B. András is faggatja majd.
A délben kezdődő előadás igazi kuriózum. Lázár Ervin arra vállalkozik hogy bemutassa a magyar írók nyakkendőit.
Kettőkor a Segítséggel élők óráját Gács Anna vezeti. Vendégek: Balla D. Károly, Böszörményi Gyula, Legeza Ilona és Magyar Judit Katalin lesz.
Délután négytől a kitüntetett  szépírók óráján Mészáros Sándor beszélget Eörsi Istvánnal, Grendel Lajossal, Radnóti Sándorral, Sándor Ivánnal, Spiró Györggyel, Székely Magdával,  Tolnai Ottóval és Závada Pállal.
A vasárnapi sztárvendég Szabó Magda lesz. Az estet a szombatihoz hasonlóan most is Vámos Miklós vezeti.
A Szépírók Társasága elnökének, Csaplár Vilmosnak nyolc órakor Öt férfi és öt nő a nőkről címmel kezdődik beszélgető- show-ja. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában