Ország-világ

2005.09.07. 00:00

Iszlámellenes falragaszokkal terjeszti nézeteit egy magyar társaság

„Az iszlám bűnöző vallás?” és „Allah egy terrorista?” – a főváros több pontján kiragasztott plakátokon keresztül egy névtelenségbe burkolózó iszlámellenes csoport terjeszti nézeteit.

B. B. E – P. Á.

[caption id="" align="alignleft" width="313"] A Koránból kiemelt idézetekkel kelt iszlámellenes indulatokat a társaság
[/caption] A hvg.hu információi szerint az ITT (az iszlám és a terrorizmus elválaszthatatlanságát feltáró) Társaság további akciókra
készül a következő hetekben. A magyarországi muszlimok tehetetlenek az anonim társasággal szemben, akik először egy amerikai szerveren keresztül működő honlapon tették közzé nézeteiket, amelyeknek alapja, hogy „minden muszlim potenciális terrorista”. Önmagukat „egy baráti kötelékeken alapuló szervezetként” írják le, állítólagos „szakértőik” szerint a Korán kifejezetten káros, bűnöző könyv. Weboldalukon kifejtik: „kifejezetten ellenezzük, hogy országunkban mecsetek építésére kapjanak engedélyt a muszlim közösségek, mivel az iszlám valláshoz való visszatérés erősítése a radikalizmus, a terrorizmus növekedésével egyenes arányban áll”. Az anonim csoport azt állítja, hogy tagjai között neves sportolók és közéleti személyiségek vannak.

"A társaság nemcsak a muszlimokat, hanem a keresztényeket és a zsidó vallásúakat is megsértette."

A Magyar Iszlám Közösség elnöke, Bolek Zoltán felháborítónak nevezte a csoport tevékenységét. „A társaság nemcsak a muszlimokat, hanem a keresztényeket és a zsidó vallásúakat is megsértette, hiszen azzal a kérdéssel, hogy Allah egy terrorista?, valójában arra kérdeztek rá: Isten egy terrorista? Allah ugyanis Istent jelent arabul – mondta lapunknak Bolek. Hozzátette: "ha mindez nemcsak egy gyerekes csíny, és igaz az, hogy közéleti személyiségek tagjai a szervezetnek, komoly veszély van, hiszen a látens iszlámgyűlölet holokausztba csaphat át. Ha beigazolódik, hogy a társaság komoly, megtesszük a feljelentést, és ha kell, elmegyünk Strasbourgig is” – mondta lapunknak Bolek Zoltán.

B. B. E – P. Á. "A társaság nemcsak a muszlimokat, hanem a keresztényeket és a zsidó vallásúakat is megsértette." A Koránból kiemelt idézetekkel kelt iszlámellenes indulatokat a társaság -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában