Ország-világ

2005.09.03. 00:00

Jön az Orient Expressz, megaparti a műjégpályán

Mozgalmasnak ígérkezik a mai és a holnapi nap. Megérkezik a híres Orient Expressz, a méltán népszerű Sláger rádió megapartit ad a műjégpályán, sőt, honanyák is főznek.

Sz. Á.

[caption id="" align="alignleft" width="200"] A vasárnap nagy eseménye: begördül Budapestre a híres Orient Expressz
[/caption]Ma a Hadtörténeti Intézet és Múzeum rendezésében az „Élő hadtörténelem” rendezvénysorozat keretében ismét II. világháborús hadijátékra kerül sor Dunaharasztin. Az érdeklődők megismerkedhetnek a korszak haditechnikai eszközeivel, egyenruháival, harcjárműveivel. A felelevenített „ütközettel” az 1944. november elején Dunaharaszti körzetében, illetve a magyarországi harcokban elesett katonák, valamint az életüket vesztett polgári áldozatok előtt is tisztelegni kívánnak.

Magyarország vezető rádiója megapartit tart a műjégpályán. Az óriási rendezvényre ma kerül sor délután négy és este tíz óra között. A Sláger rádió színpadán találkozhatnak a rajongók a Republic, az Edda, a Bikini, az R-Go együttessel, valamit Charlie-val és Hevesi Tamással is. A rádió műsorvezetői sem maradnak el a buliról. Vasárnap a vonatok királya, a tizenhat kocsiból álló Venice-Simplon-Orient Expressz a Magyar Vasúttörténeti Parkba érkezik. A legendás vonat szalon- és hálókocsiját belülről is megtekinthetik az érdeklődők.

Holnap délelőtt tizenegy tájban kezdik el főzni az ebédet a honanyák a XVIII. kerületi Bókay-kertben. Bebizonyítva, hogy családjaik nemcsak „szóból élnek”, hanem finom falatokat is kapnak. Az ebédfőző verseny kitalálója Gurmai Zita európai parlamenti képviselő. Résztvevők: Kósáné Kovács Magda, Dávid Ibolya, Béki Gabriella, Vidorné Szabó Györgyi és Kárpáthy Zsuzsa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában