Ország-világ

2005.09.16. 00:00

Katrina kishúga támad Észak-Karolina államban

Az Ophelia hurrikán tegnap az esti órákban elérte a kettes erősséget, és immár hétszázezer embert fenyeget Észak-Karolina államban. Az óránkénti 136 kilométeres széllel és esőzésekkel támadó vihar már emberéletet is követelt.

F. K.

Közben a Katrina áldozatainak hivatalos száma meghaladta a hétszázat. A mentőalakulatok egyre újabb holttesteket emelnek ki az összeomlott vagy elárasztott házak romjai alól. Az amerikai közvélemény felháborodott, Bush elnök és kormánya népszerűsége egy amerikai napilap felmérése szerint soha nem látott mélypontra, negyven százalék alá süllyedt. A szenátus is pusztító erejű kritikát fogalmazott meg a válságkezelésről: a vizsgálóbizottság szerint hiába költöttek milliárdokat a katasztrófavédelemre 2001 után, a kormányzat rosszul vizsgázott a Katrina által okozott katasztrófa idején.

Ebben a helyzetben a jelek szerint George W. Bush elnök az előremeneküléssel próbálkozna, de hiába jelentette be tegnap New Orleansban grandiózus újjáépítési tervét, és hiába szánna több pénzt erre a célra, mint az iraki háborúra, az amerikaiak egyre kevésbé hisznek neki, és csak 36 százalékuk gondolja, hogy az elnök jól kezelte a válsághelyzetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában