Ország-világ

2005.09.03. 00:00

Kupameccsekkel indul a szezon

Négy csoportban tizenhat csapat – indul a hazai vízilabdaidény. Bemutatkoznak az új szabályok, egyelőre még csak nem is sejthető, hogy hasznosak lesznek-e vagy sem.

Malonyai Péter

[caption id="" align="alignleft" width="287"] Molnár Tamás (elöl), a Domino és a válogatott világklasszis centere az előttünk álló szezonban sem fog unatkozni
[/caption]Kupameccsekkel melegítenek a csapatok az október közepén rajtoló bajnokságra, ma és holnap négy városban a legjobb nyolc közé jutásért szállnak vízbe. A világklasszisok közül jó néhányan hiányoznak majd, a válogatott hosszú szezonja után rájuk fér(t) a pihenő. A bajnok Domino-BHSE-ben nem lesz ott Gergely István, Vári Attila, Molnár Tamás, Biros Péter, Kiss Gergely és Fodor Rajmund, nekik hétfőn kell jelentkezniük először a Kőér utcában. – Benedek, Paján, Kovács Olivér, Tóth Márton van csak edzésben nálunk, meg persze az ifik, velük kell túljutnunk a szolnoki tornán – mondja Kovács István, a Domino edzője. – Ragaszkodtam ahhoz, hogy kipihenjék magukat a játékosok, ha nem kapnak szünetet, annak a szezon végén isszuk meg a levét.

Kétségtelen, hosszú menetelés vár a bajnokcsapat tagjaira, hiszen a bajnokság mellett az Euroligában is helyt kell állniuk. Az elmúlt szezonban második lett a csapat, idén újfent a győzelem a cél. Nyerni csak a bajnokságban tudott a társaság, a kupában harmadik lett). – Tőlünk azt várják, hogy ott legyünk az európai elitben, a második hely bizonyság rá, hogy jegyzett csapat vagyunk. Ha egyszer nem jutnánk be a legjobb négy közé, az tényleg kudarc lenne – így Kovács edző, akinek némileg új szisztémát kell kidolgoznia a szezonra, Szívós Márton ugyanis Olaszországba, a Pro Reccóhoz szerződött. Az ifjú pólós hiányozni fog, de ahogy Kovács mondja: „Egy ilyen lehetőséget képtelenség kihagyni…” Jönnek az új szabályok. A leglényegesebb, hogy négyszer nyolc perc a játékidő, a támadásra 30 másodperc jut, a büntetőt öt méterről dobják, s öt méterről egyből kapura lőhető a szabaddobás.

– Még nem tudható, valóban segíti-e a játékot a változtatás, vannak fenntartásaim, de ez magánügy – magyarázza a mesteredző. – Az viszont biztos, hogy némi előnyhöz juthat az a csapat, amelyik a leggyorsabban képes alkalmazkodni az újhoz. Az eddigi felkészülési tornákon – új szabályok ide, új szabályok oda – a régi beidegződések működtek a játékosoknál. Sokan mondták például, hogy az öt méterről kapura lőhető szabaddobás miatt csökken a centerek fontossága, nos szó sem volt erről. „Ugyanúgy álltunk föl, mint régen, nem kaptam kevesebb labdát, mint máskor” – mondta például a szegedi torna után az egri Kis Gábor. Az viszont igaz, hogy a támadóidő lerövidülésével kissé kapkodóbb lett a játék, siettek a csapatok, nehogy kifussanak az időből.

Négy városban tizenhat csapat száll vízbe

Ma és holnap a legjobb nyolc közé jutás a tét a vízilabda Magyar Kupában, a tizenhat csapatot négy csoportba sorsolták, csoportonként az első kettő jut tovább a negyeddöntőbe. A beosztás: A csoport (Szeged): Szeged, Szentes, PVSK, OSC-Kaposvár. B csoport (Eger): Eger, FTC, Neptun, SzIE-Ybl. C csoport (Cegléd): Cegléd, Vasas, UTE, MAFC. D csoport (Szolnok): Szolnok, Domino-BHSE, BVSC, Szolnok.

C csoport (Cegléd): Cegléd, Vasas, UTE, MAFC. D csoport (Szolnok): Szolnok, Domino-BHSE, BVSC, Szolnok. Molnár Tamás (elöl), a Domino és a válogatott világklasszis centere az előttünk álló szezonban sem fog unatkozni -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában