Ország-világ

2005.09.10. 00:00

Még nyomoztatna Kulcsár-ügyben a brókercég

A Kulcsár-ügy legfrissebb gyanúsítottja, a csütörtöktől házi őrizetben lévő Schönthal Henrik hazatérése ismét munkát adott a nyomozóhatóságoknak.

Szemán L.

A hírek szerint hétfőn vagy kedden megkezdődik az USA-ból önként hazatért üzletember kihallgatása. Várható, hogy ügyét egyesítik az alapüggyel, amelyben már vádirat is született. Időközben a K&H Equities egy dologban csatlakozott a másodrendű vádlotthoz. Kerék Csaba és védője, Ruttner György folyamatosan nehezményezi, hogy indítványaik ellenére a Fővárosi Főügyészség nem szembesítette Kerék Csabát a rá valló Kulcsár Attilával. A vádlott és védője szerint a nyomozóhatóság nem végezte el a munkáját. Ehhez csatlakozott Kulcsár volt cége, a K&H Equities, szerintük még nyomozni kellene.

A brókercég beadványt nyújtott be a Fővárosi Főügyészséghez. Ebben a K&H Bank korábbi vezérigazgatója, Rejtő E. Tibor és a Betonút Rt. többségi tulajdonosa, Dunai György esetében további nyomozati lépéseket szorgalmaz. A beadvány szerint bizonyos személyek szerepe az ügyben az eddig feltételezettnél súlyosabb lehet.

A K&H Equities a Betonút Rt. volt vezetője, Dunai György és a K&H Bank korábbi igazgatója, Rejtő E. Tibor ellen nyomoztatna.

„A rendőrségi nyomozás befejezésekor a K&H Equities mint az ügy sértettje gondosan áttanulmányozta a rendőrség által feltárt bizonyítékokat. Mindazon esetekben, amelyekben nyilvánvaló eltérés mutatkozott a K&H Equities által feltártak és a hatóságoknak az egyes személyek visszaélésekkel kapcsolatos felelősségéről és érintettségéről tett megállapításai között, a K&H Equities erre hivatalos formában felhívta a hatóságok figyelmét” – egyebek mellett ez áll a beadványban. Mint ismert, Kulcsár Attilát, a K&H Equities egykori vezető beosztású munkatársát 20,8 milliárd forint elsikkasztásával, illetve 10,7 milliárd forint kár okozásával vádolják. A rendőrség pedig pénzmosás ügyében továbbra is nyomoz vele kapcsolatban.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában