Ország-világ

2005.09.02. 17:34

Mégsem mond le a szerbiai védelmi miniszter

Prvoszlav Davinics, Szerbia és Montenegró Államközösségének védelmi minisztere mégsem nyújtja be lemondását a kormánynak mindaddig, amíg nem tisztázzák a vádakat, melyeket Mladjan Dinkics szerbiai köztársasági pénzügyminiszter hozott fel ellene.

BAMA

Davinics azt állítja, hogy a vitás felszerelés-vásárlásról tájékoztatta a szerbiai köztársasági kormányt, tudott arról Vojiszlav Kostunica kormányfő, Mladjan Dinkics pénzügyminiszter és Mirljub Labusz, a köztársasági kormány alelnöke is. Miután kedden a védelmi miniszter megbeszélést folytatott a kormányfővel, a találkozót követően bejelentette lemondását, amikor azonban mindezeket követően Mladjan Dinkics megvádolta őt, meggondolta magát, s elállt a lemondási szándékától. "Morálisan most nem engedhetem meg magamnak, hogy visszavonuljak pozíciómról, mert azzal elismerném Dinkics vádaskodásának igazát", mondta újságíróknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában