Ország-világ

2005.09.02. 00:00

Nem zárták le a Városmajort

Július végén kezdődött a közmű-korszerűsítés a XII. kerületi Városmajor utcában. Lezárták az Alma utca és a Pethényi út közötti szakaszt. A Diós ároktól már korábban egyirányúsították az utcát. A Déli pályaudvar irányába tartókat a Szilágyi Erzsébet fasorra terelik, ahol a Városmajor utcától kezdődően három sávot alakítottak ki, kifelé csak egy sáv járható.

Tóth Tímea

[caption id="" align="alignleft" width="300"] Munkagépek, felbontás, hosszú sorok. Életkép a Városmajor utcából.
[/caption]Már ezek a forgalomtechnikai változások is jelentős fennakadásokat okoztak, de amióta a Csaba utca és a Kékgolyó utca közötti szakasznak is nekiláttak,  dudaszótól hangos az egész környék. – Már negyed órája egy helyben áll a kocsisor, mert egy teherautóról rakodják le a vízcsöveket – hajol ki az autójából bosszankodva Hegedűs Pálné. – Le kellett volna zárni az utcának ezt a részét is, és akkor nem lenne itt mindennap ekkora dugó.

A XII. kerületi polgármester azt mondja, nem az önkormányzat döntött az ügyben. Ők mindent megtesznek a lakosok érdekében. – A fővárosi önkormányzat nem járult hozzá az útszakasz lezárásához. Bár a kerülethez tartozik a Városmajor, még egy stoptáblát sem helyezhetünk ki ide – panaszolja Mitnyan György. – Pedig mi a saját pénzünkből hozzájárulunk a felújításhoz. A munka végeztével a munka összes költségének a felét kifizetjük.

A fővárosi önkormányzat sajtóosztályán azt közölték, hogy az utca alsó szakaszát azért nem zárták le, mert szélesebb, mint a felső rész. A munkagépek így nem okoznak jelentős torlódásokat. A közlekedési osztály másik indoka, hogy ez utóbbi szakaszt nem tudnák mivel helyettesíteni. Azaz nem lehetne másik utcára terelni a forgalmat. Pedig a Maros utca felé kanyarodva elég egyszerű lenne a kerülő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában