Ország-világ

2005.09.19. 14:21

Nincs új jelölt a Magyar Rádió élére

Nem sikerült jelöltet állítania a Magyar Rádió Rt. elnöki posztjára a közszolgálati médiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnökségének.

BAMA

Nem hivatalos információ szerint tizennégy pályázó közül az első, az úgynevezett szimpátiaszavazáson heten kapták meg az elnökségi tagok többségének voksát. Közülük Szomráky Béla, a Magyar Rádió Aktuális szerkesztőségének korábbi vezetője kapta a legtöbb, ám a jelöltté váláshoz szükséges hatnál eggyel kevesebb szavazatot. Az elnökség döntött arról, hogy új pályázatot ír ki a tisztségre. Tervek szerint a kuratórium december 19-én tehetne kísérletet ismét az elnökválasztásra, a kuratóriumi elnökség ugyanaznap próbálna rádióelnököt jelölni.

A mostani volt a közszolgálati médium elnöki tisztségére kiírt harmadik pályázat. Az első menetben, május elején Such Györgyöt jelölte a posztra az elnökség, ám ő nem kapott elegendő mértékű támogatást a társadalmi szervezetek delegáltjaival kiegészül nagykuratóriumban. A második pályázat során, augusztus elején az elnökség nem tudott konszenzusos jelöltet állítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában