Ország-világ

2005.09.21. 00:00

Szabálytalanul épül a solymári nagyáruház?

Lejárt szavatosságú, bizarr zöld színű hús. Bomló, romlott tejtermékek és egérmaradványok a kalácsban. Vevőriasztó adatok ezek, főleg egy bevásárlóközpont esetében. Az Auchannál az utóbbi hetekben több szabálytalanság is borzolta a kedélyeket. Meg az érzékeny gyomrot. Most egy törvénytelen építkezéssel kapcsolatban forog a francia vállalat neve.

Dávid Szonja

– Véletlenül derült ki tavaly, hogy újabb Auchan áruházat építenek Solymáron. Tagszervezeteinkkel az új 10-es út ellen tiltakoztunk, amikor kiderült a titkolt akció. Ráadásul az új útból több mint négy kilométeres szakasz megkapta a környezetvédelmi engedélyt. Érdekes, hogy ez az út épp az Auchan mellett halad el. A beruházók és az engedélyezők persze tagadják, hogy a bevásárlóközpontnak épülne a szakasz – mondta a Reggelnek Lenkei Péter, a Levegő Munkacsoport munkatársa. A szervezet jelezte aggályait ma Budakörnyéki Ügyészségen. Így indult vizsgálat az ügyben. Az ügyészség szerint Solymár Nagyközség Önkormányzatának jegyzője, mint építési hatóság meglehetősen nagyvonalúan kezelte az engedélyezést. Mint kiderült: nem létező helyrajzi számra adta meg az építési engedélyt. Nem volt körültekintő akkor sem, amikor a környezetvédelmi és a földhivatali szakhatóság is együtt nemet mondott az építésre.

A hivatalt állítólag az sem zavarta, hogy az építtető nem igazolta építési jogosultságát. Miután az ügyészség összegezte a szabálysértéseket, óvást nyújtott be a jegyzőhöz. Ebben azt indítványozta, hogy az építési engedélyről szóló határozatot helyezzék hatályon kívül. Vagyis legyen a múlté a kissé elhamarkodott döntés. – Meggyőződésem, hogy törvényesen jártunk el. A zöldek valószínűleg mérgesek, mert beszálltunk az útépítésbe. Az Auchan egyébként október 31-én nyílik meg – mondta a Reggelnek Enczmann László, Solymár polgármestere.

Dávid Szonja -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában