Ország-világ

2005.09.12. 00:00

Sztrájkközelben Ferihegy

„Fennáll a sztrájk lehetősége, amíg a Budapest Airport kétezer-háromszáz dolgozója nem látja tisztán, mi vár rá a magánosítás után” – mondta lapunknak Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke.

Bánky Bea

A légikikötőt üzemeltető Budapest Airport Rt. vezetősége és a sztrájkbizottság között zajló tárgyalássorozat lapzártánkkor még javában tartott, vasárnap éjfélig kellett megállapodásnak születnie a vitás kérdésekben. Tovább borzolja a kedélyeket, hogy a bérmunkában foglalkoztatottak attól félnek, hogy ha részt vesznek a munkabeszüntetésben, havonta megújuló szerződésüket nem hosszabbítják meg. Palkovics elmondása szerint a munkáltató igyekszik megfélemlíteni őket, és egyenként kipuhatolni, ki szimpatizál a sztrájk gondolatával. A Budapest Airport januárig visszamenőlegesen 17 százalékos bérfejlesztést és 416 ezer forint értékű étel- és üdülési támogatást ígért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában