Ország-világ

2005.09.26. 00:00

Többet kaptak, mint amennyit vártak

A Biggeorge’s-NV Ingatlanfejlesztő Rt. projektcége, a Pro-NN Kft. nyerte meg az egykori Kinizsi laktanyára kiírt árversenyt. A vállalkozás ötmilliárd forintot fizet a Rodostó, Beregszász, Petz Samu és Nagyszeben utca határolta, közel tizenegy hektáros honvédségi területért.

L. M. A.

[caption id="" align="alignleft" width="194"] Lakópark épül a Kinizsi laktanya teljesen lepusztult épületeinek helyére
[/caption]A szerződést a honvédelmi tárca mint az ingatlan vagyonkezelője írhatja alá. Az engedélyt erre, miután a HM a felajánlott összeget a múlt héten elfogadta, a Kincstári Vagyon Igazgatóság (KVI) adja ki. Lapunk kérdésére Bocskai István, a minisztérium szóvivője elmondta: a KVI ezt várhatóan néhány napon belül megteszi. A tárca munkatársa egyben azt is kifejtette, ők eredetileg egy ennél sokkal kisebb bevételt terveztek. A konkrét összeget azonban nem árulta el. Információink szerint a területen lakóparkot kívánnak építeni. Megtudtuk, hogy egy tavalyi törvénymódosítás nyomán a bevételt a honvédség ingatlanfejlesztésre költheti. – A piac pang, érthetetlen, miért akarnak egy újabb lakóparkot felhúzni – mondta Nagy Zoltán ingatlanszakértő. A férfi kérdésünkre hozzátette, ez a terület kétségtelenül jobb hely, ám ma a hasonló adottságokkal rendelkező területen álló ingatlanok eladása is nehézségbe ütközik. Elegendő csak az utcákon lépten-nyomon látható friss építésű lakást kínáló hirdetésekre utalni. A szakértő a területért fizetett díjat reálisnak tartotta.

Mire elég a pénz?

Természetesen kíváncsiak voltunk, mire elegendő és fordítható a befolyó ötmilliárd forint. Bocskai István példaként megemlítette a hódmezővásárhelyi beruházást. Itt egy több mint száz fő befogadására alkalmas nőtlen tiszti szálló fölépítése 1,5 milliárd forintba került. A befolyó ötmilliárd forintot is hasonló célokra, építésre, ingatlanvásárlásra kívánják fölhasználni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában