Ország-világ

2005.09.24. 00:00

Úgy szeretnék végre én is egy kisbabát szülni!

BAMA

Vannak, akik mindent megtesznek, nehogy várandósak legyenek, mások számos praktikát bevetnek, hogy megszülethessen a várva várt csöppség. Teherbe esni sokszor nem könnyű.
A spontán teherbe esés valószínűsége a menstruációs ciklus alatt csak 15 százalék. Minden harmadik pár több mint egy évet vár a sikerre. A türelmi idő hosszúsága függ az életkortól: a negyvenes nők átlagosan kétszer annyi idő alatt esnek teherbe, mint a húszévesek. Két hónappal többet várnak a tablettát szedő nők, azokhoz képest, akik korábban természetes módszerekkel védekeztek. Az igazi meddőség ritkább, csak minden ötvenedik pár marad terméketlen.
A másállapot reményében körültekintően kell megválasztani a szeretkezés időpontját. A terhességek háromnegyede a menstruációs időszak három kitüntetett napján kezdődik: peteéréskor, valamint az előtte lévő két napon. A peteérés utáni héten kicsi a megtermékenyülés valószínűsége. A peteérés időpontját a testhőmérsékletből lehet megállapítani. Reggel felkelés előtt mérje meg, és jegyezze fel az értéket. A kialakuló görbe legalacsonyabb pontján van az érés. A dohányzás és a rendszeres alkoholfogyasztás csökkenti a megtermékenyülés esélyét. Férfiaknál befolyásolja a spermiumok gyorsaságát, nőknél kedvezőtlenül hat a peteérésre. A nikotin lerakódik a méhnyakon és a méh nyálkahártyáján, és akadályozza a megtermékenyülést és a megtermékenyült petesejt beágyazódását. A felesleges kilók, a szélsőséges fogyókúra szintén csökkentheti a teherbe esés esélyét, akárcsak a gyakori kávézás. Statisztikák szerint a sokat kávézó nők átlagosan háromszor anynyi ideig várnak babára, mint az egyáltalán nem kávézók. A spontán vetélés veszélye náluk ráadásul az első tizenöt hétben kétszer akkora.  

Bullock babára vágyik

A gyönyörű színésznőt az utóbbi időben folyton arról kérdezgették, mikor alapít családot. Úgy tűnik, Bullock 41 évesen sem érzi magát idősnek a gyerekvállaláshoz: „Nem mások időbeosztása szerint élek. Bántónak tartom, amikor azt mondják, hogy egy nőnek egy bizonyos korban kell gyerekeket szülnie. Én eddig éretlennek tartottam magam erre a szerepre.” Sandra csak mostanra fontolta meg jól a dolgot, s végre elérkezettnek látja az időt, hogy kedvesével az utánpótlásról is gondoskodjanak.


A gyönyörű színésznőt az utóbbi időben folyton arról kérdezgették, mikor alapít családot. Úgy tűnik, Bullock 41 évesen sem érzi magát idősnek a gyerekvállaláshoz: „Nem mások időbeosztása szerint élek. Bántónak tartom, amikor azt mondják, hogy egy nőnek egy bizonyos korban kell gyerekeket szülnie. Én eddig éretlennek tartottam magam erre a szerepre.” Sandra csak mostanra fontolta meg jól a dolgot, s végre elérkezettnek látja az időt, hogy kedvesével az utánpótlásról is gondoskodjanak. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában