Ország-világ

2005.09.02. 00:00

Új épületet kap a Corvinus

Két év múlva felépülhet a Budapesti Corvinus Egyetem új épülete. A beruházás vállalkozói tőke bevonásával valósul meg.

Kiss G.

A befektető Wallis Ingatlan Rt.-t közbeszerzési eljárás keretében választották ki. Az ingatlan a Czuczor, a Lónyai, a Mátyás, illetve a Közraktár utca által határolt telken épül fel. Az egyetemi rész 23 ezer négyzetmétert foglal majd el. Az új épület megoldja az egyetem több problémáját, végre lehetővé válik az oktatási, tanszéki és könyvtári funkciók korszerű elhelyezése.

Kétszintes mélygarázst és irodákat is kialakítanak. Az ingatlan felépítésének és üzemeltetésének költségeit 20 éven keresztül, fele-fele arányban fizeti az egyetem és az Oktatási Minisztérium. A beruházás és az üzemeltetés négyzetméterenként bruttó 16,9 euróba kerül. Az egyetemnek ez csak hét euró többletet jelent, miután az új épületbe átkerülő szolgáltatások egy részéért, például a könyvtárért jelenleg is bérleti díjat fizetnek. Az egyetem az ingatlanokat 2001-ben vásárolta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában