Ország-világ

2005.09.06. 00:00

Újabb két család csapott össze

Nagy E. D.

– Ez egy hosszabb ideje tartó háborúskodásnak a vége volt – mondta lapunknak Kaszás Ottó a vasárnap este tettlegességig fajuló családok közötti viszályról. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hozzátette: Vanyarcról kaptak bejelentést, hogy egy férfit a faluban lakó család több tagja megfenyegette. A rendőri intézkedés ellenére sem csitult a vita a felek között. Este már téglákkal, Molotov-koktéllal és botokkal felfegyverkezve jelentek meg a megfenyegetett férfi családjának háza előtt a rivális családtagok. A ház udvarára köveket, téglát dobtak, ezzel megrongáltak egy ott parkoló kocsit. A támadók közül hat személyt előállítottak a rendőrkapitányságra, ellenük csoportosan elkövetett garázdaság miatt indult eljárás. Közülük a legidősebb 58, a legfiatalabb pedig 16 éves. Kaszás Ottótól megtudtuk, az eset során senki nem sérült meg, ugyanis a Molotov-koktél nem robbant fel, hiába dobták be azt a ház udvarára. Lapunk más forrásokból úgy tudja, a család azért lépett fel támadóan, mert előtte a sértett felek egyike légpuskával fenyegetőzött. Az állítás valóságtartalmát a rendőrség is vizsgálja. 

A vérfürdő ügyében még mindig nyomoznak

Mint arról két hete lapunk is beszámolt, a vanyarcihoz hasonló eset történt Törökszentmiklóson. Szintén két család évek óta tartó vitája ért véget egy összecsapással. Igaz, akkor a harc halálos áldozatot és húsz sérültet is követelt. A két família vitájában kések, botok, de kézigránát és lőfegyver is előkerült. Az ügyben még mindig nyomoz a rendőrség, eddig nyolcan kerültek letartóztatásba, további négy gyanúsítottat pedig kihallgattak. Részletekről azonban még mindig, két héttel a történtek után se beszélnek a nyomozók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában