Ország-világ

2005.09.10. 00:00

Válnak, plasztikáznak, örökbe fogadnak

Nem lehet igazi sztár, aki nem tud felmutatni legalább három lecserélt házastársat, saját pszichológust és érthetetlen nevű csemetéket.

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="234"] A vérbeli szupersztár nem szereti a lesifotósokat (képünk illusztráció)
[/caption]Mert egy hamisítatlan csillag magánélete is szigorú forgatókönyv szerint zajlik. Valahogy így: Délelőtt 10-nél korábban semmi esetre sem kel fel. Ásványvízzel öblíti le bőrét pezsgőfürdője után, majd naponta cserélt, fehér frottírköntösében kortyolgatja a frissen facsart narancslevet, amíg sminkese, kozmetikusa, fodrásza és manikűröse végez az apró igazításokkal. Személyi titkárával egyezteti aznapi programját, aztán  az egészet törölteti, mert egy hirtelen ötlettől vezérelve átruccan magángépén Rómába, egy igazi kapucsínóra. Amikor vásárolni támad kedve, bezáratja az áruházat, mert így senki nem zavarja meg válogatás közben. Ebédjét csak és kizárólag táplálkozási tanácsadója engedélyével rendeli meg, és akkor is fogyókúrázik, ha nincs rajta súlyfelesleg. Amint kilép az utcára, selyemsállal takarja el arcát, hogy ne ismerjék fel a rajongók, és a lesifotósok se tudják lekapni egy-egy rosszabb pillanatában. Ha gyermektelen, apró és általában roppant ellenszenves kutyus figyel kezei közül, idétlen pofival, rózsaszín ruciban.

Gyermekei nevét maga is nehezen jegyzi meg, jellemzően a Káma-szútrából, botanikus kézikönyvekből vagy tudományos-fantasztikus művekből választja ki. A Holdon is vásárol telket, hogy jó előre bebiztosítsa magát. A csemetéket magának szüli, apjuk egy szegény pincér vagy masszőr, aki már lelépett egy másik sztárral. Ha a legmenőbbek közé tartozik, nem is keres párt magának, örökbe fogad egy hányatott sorsú, harmadik világból származó kisbabát. Mindenhonnan elkésik, és  saját tökéletlenségét hozza fel mentségül, hogy aztán szégyenlős mosollyal hallgassa, ahogy fényezik őt ügyfelei vagy a riporterek. A spontán beszélgetések előtt kiköti, mik a tabutémák. Csak olyan dolgokról beszél, amik szépségéről és tökéletes képességeiről szólnak.

Naomi Campbell sztármodell tipikus példája a nyafka szupersztárnak. Minden fotózásról elkésik, általában rémesen rossz hangulata van, igazi hisztérika, ráadásul a keze is gyorsan eljár. Születésnapjára kibéreli a vidámparkot, állandó asztala van a város legjobb éttermében, saját szigetet vesz, ahová elvonul a világ elől az épp aktuális drog- vagy alkoholelvonó-kúrája után. S végül minden alkalmat megragad, hogy adakozzon. Jótékonykodik, gálákon vesz részt, és hetente feltűnik a bulvárlapok címlapján, amint beteg gyerekeket simogat egy kórházban. Közben boldogtalan és depreszszióval küzd. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában