Ország-világ

2005.09.15. 00:00

Viszlát, undok szépséghibák!

Nagyon kevés nő születik tökéletes vonásokkal. A kisebb-nagyobb szépséghibák miatt azonban nem érdemes keseregni. Ragadjunk inkább alapozót, púderecsetet, és tüntessük el azokat.

Kocsis Tímea

[caption id="" align="alignleft" width="289"] Mindig ügyeljen arra, hogy a bőrszínével tökéletesen megegyező árnyalatú alapozót válasszon
[/caption]Csizmadia Bernadett sminkmester szerint a leggyakoribb hibák egyike, hogy a nők csak az álluk vonaláig viszik fel az alapozót. „Nagyon figyeljünk arra, hogy bőrszínünkkel megegyező árnyalatú alapozót válasszunk. A felvitelnél ügyeljünk rá, hogy a fülnél, a nyaknál és a haj tövénél ne alakuljon ki élesen elváló kontúrvonal. Szivacs segítségével egyenletesen eloszlathatjuk a készítményt a bőrön.”

Vannak, akik azért nem festik magukat, mert úgy gondolják, rajtuk már az sem segít. Pedig a legtöbb bőrhiba nagyszerűen leplezhető néhány egyszerű fogás segítségével. „A kor előrehaladtával egyre több nőnél jelent problémát a szem alatti táskák, karikák eltüntetése” – mondja Bernadett. „A sötét foltok fedésére stiftek és félfolyékony alapozók szolgálnak. Ezek mindig egy árnyalattal világosabbak, mint az arc többi részén használt alapozó. A festéket ne szivaccsal, hanem az ujjunk hegyével vigyük fel apró adagokban, és finoman nyomkodjuk a bőrbe.

A pattanás is eltüntethető, ha kitisztítás után fertőtlenítő púderrel kenjük be. A pigmentfoltokat az alapozó felvitele után kissé sárgásabb árnyalattal fedjük el. Érdemes szemhéj- vagy ajakecsettel dolgozni, és a kész munkát gondosan lepúderezni. Szeplők esetén ne használjunk túl világos alapozót. Arcunkat inkább meleg bézs árnyalatú, színezett nappali krémmel vagy speciális folyékony alapozóval vegyük kezelésbe. Ha túlságosan fakó a bőrünk, akkor ne barnás-sárgás, hanem rózsás tónusú alapozót válaszszunk. E mellé feltétlenül használjunk pirosítót, amelyet nagy púderecsettel vigyünk fel az arccsontra, a homlokra és az állra.

Ráncos bőrre ne használjunk krémpúdert vagy porpúdert, mert ez csak hangsúlyozza az egyenetlenségeket. A problémára megoldás a folyékony alapozó, amely a bőrön áttetsző, egyenletes réteget képez. A színek közül inkább a világos árnyalatokat részesítsük előnyben, a sötét tónus és az erősen lesült bőr ugyanis öregít.”

Catherine Zeta-Jones tudja, mi áll jól neki

A hollywoodi hírességeknél alapkövetelmény a hibátlan smink, minden körülmények között. Catherine-Zeta Jones (36) az átlagnál is jobban odafigyel erre. A színésznő igazi mediterrán szépség, ezt tovább hangsúlyozza az általa használt színekkel. Sötét árnyalatú szemhéjfesték, fekete szemceruza és szempillaspirál teszi csábítóvá a tekintetét. Ajkára többnyire élénkpiros vagy sötétvörös rúzst ken, amitől még szexisebb. Az erős színek miatt az összhatás látványos, mégis természetes.

A színésznő igazi mediterrán szépség, ezt tovább hangsúlyozza az általa használt színekkel. Sötét árnyalatú szemhéjfesték, fekete szemceruza és szempillaspirál teszi csábítóvá a tekintetét. Ajkára többnyire élénkpiros vagy sötétvörös rúzst ken, amitől még szexisebb. Az erős színek miatt az összhatás látványos, mégis természetes. Mindig ügyeljen arra, hogy a bőrszínével tökéletesen megegyező árnyalatú alapozót válasszon -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában