Ország-világ

2005.10.20. 00:00

A Hidegkuti-stadionban játszanak a fiatalok

A magyar válogatott továbbjutott selejtezőcsoportjából az U21-esek Európa-bajnokságán. A tizenhat állva maradt csapat nyolc párban folytatja a küzdelmeket, a magyar válogatott Olaszország együttesével találkozik.

Lázár Lajos

Az UEFA által meghatározott hivatalos játéknap november 12. és november 16. Az olasz szövetség azzal a kéréssel fordult az MLSZ-hez, hogy az első mérkőzés – mi vagyunk a házigazdák – november 11-én legyen, mert másnap a már világbajnoki-résztvevő olasz felnőttválogatott Hollandiával játszik barátságos mérkőzést. A kérést természetesen méltányolta az MLSZ. Időpont tehát már volt, helyszín viszont csak tegnap lett, a Hidegkuti-stadionban lesz a meccs. Róth Antal, a csapat mestere szívesen játszott volna vidéken, mert ott nagyobb az érdeklődés. Példa rá a legutóbbi, Horvátország elleni találkozó, amelyet Kaposváron 5000 néző szurkolt végig. A somogyi megyeszékhely viszont most kiesett, mert az Európa-bajnokság ezen szakaszában szigorúbbak az előírások. Csak olyan város ban lehet a meccs, ahol száz kilométeren belül van repülőtér.

„Azt kértem a szövetségtől, hogy olyan helyszínt jelöljön ki, ahol kifogástalan a pálya talaja, és sok néző várható – mondta Róth Antal. – Többször játszottunk már Dunaújvárosban, de sajnos ott nincs világítás, és nem szerencsés délután egykor rendezni a meccset. Alkalmasnak tartottam a székesfehérvári stadiont is. A fővárosban a Megyeri úti stadion a legjobb megoldás, de a létesítmény akkor jégkorongtornát rendez, a rendőrség pedig nem járul hozzá két eseményhez. Végül az MTK pályája lett a befutó. Jó, hogy tudják a játékosok, hol játszanak, mert az olasz csapat a lehető legkomolyabb ellenfél, az apróságokon is sok múlhat ellenük. Így talán az is segít, ha fiatalok el tudják képzelni, milyen körülmények között futballoznak majd, hiszen az MTK-pályát jól ismerik.”

A pénteki játéknapnak maradt még egy kérdése: előtte szerdán Magyar Kupa-forduló lesz, a keret több játékosa érintett klubjában a kupában, így az lenne a legjobb, ha a kupafordulót a versenybizottság elhalasztaná. Van rá esély, elvégre az utánpótlás-válogatott továbbjutása hosszú idő óta az első magyar siker az európai futballban. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában