Ország-világ

2005.10.20. 00:00

Most Csányi Sándor lett a leggazdagabb magyar

Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója a leggazdagabb magyar, legalábbis a Manager Magazin legújabb listája szerint. 2004-ben csak az ötödik helyezést érte el.

V. G.

A Népszabadság egy héttel korábbi listája szerint csak 60 milliárd volt a vagyona, a legújabb adatok szerint 70 millárd. A napilapnál második helyezést ért el, mivel a dobogóra Rahimkulov lépett 83 milliárddal. Az ő versenyükön ugyanis Magyarországon élő külföldiek is részt vettek. A Manager Magazin listáján Demján Sándor a második 65 milliárddal, és Széles Gábor a harmadik 54 milliárd forinttal. Különbség a másik rangsorhoz képest, hogy ott Szélest megelőzte Várszegi Gábor. A százas listára való felkerüléshez most minimum 3 milliárdos vagyonra volt szükség, ez 400 millióval több, mint tavaly. A leggazdagabb magyar nő Kristyán Judit, aki a Fenyő-örökségből 15 milliárd forintjával idén a 17. helyet csípte meg. Továbbra is szerepel a száz leggazdagabb magyar között Gyurcsány Ferenc, akinek vagyona 3,8 milliárd forintról 3,4-re csökkent. Javított viszont a kormánytagok közül a százas listán szintén szereplő gazdasági tárcavezető, Kóka János, aki 600 millió forintos vagyonnövekedésével a 92. helyre küzdötte fel magát.   

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában