Ország-világ

2005.12.29. 11:14

Államfők Káma-Szútra pozícióban

Botrányt keltő plakátok Bécs utcáin, miközben Ausztria az Európai Unió soros elnökségének az átvételére készül.

BAMA

Három - Jacques Chirac-nak, II. Erzsébetnek és George W. Bushnak montírozott – meztelen alak szexpózokban ábrázolva - ilyen plakátokkal van jelenleg tele Bécs pár nappal azelőtt, hogy Ausztria átvenné az Európai Unió soros elnökségét. Más plakátok viszont széttárt női lábakat ábrázolnak uniós zászlócskákkal díszített bugyit viselve. Ezek a „remekművek” nem kis botrányt keltettek a médiában és a politikusok körében, akik a poszterek mielőbbi eltávolítását követelték.

A 150 plakátot 75 fiatal európai művész készítette az euroPART támogatásával. Mégpedig elég nívos alkalomból: az Ausztriai Köztársaság 60. és Ausztria uniós tagságának 10. évfordulóját ünnepelve. A projectet, mely az Unión belüli eltérő társadalmi, történelmi és politikai fejlődések bemutatását tűzte ki célul, az osztrák kormány is támogatta 1 millió euróval. Valamennyi remekmű Bécs-szerte megcsodálható egészen január 24-ig, amikor is átszállítják Salzburgba. Wolfgang Schussel, osztrák kancellár a Krone Zeitung című osztrák napilapnak azt nyilatkozta, hogy nem értesítették előre, hogy az alkotásoknak mi is lesz a tematikája. Valamint hangsúlyozta, hogy a plakátoknak semmi köze sincs a művészethez, és szerinte a készítői túllépték a jóízlés határát. (euobserver)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában