Ország-világ

2005.12.27. 00:00

Kóka szerint is érdemi reformokra van szükség

Bárki kerül hatalomra, érdemi reformokra van szükség az oktatásban, az államigazgatásban és az egészségügyben – jelentette ki tegnap Kóka János gazdasági miniszter. Néhány napja Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hangoztatta, hogy csak akkor vállalja a kormányzást, ha támogatják reformelképzeléseit.

Dávid Sz.

Kóka azt is elmondta, hogy jogszabályi változtatásokra van szükség a versenyfelügyeletnél és a fogyasztóvédelemben. A versenyhatóság erősítése, és a beszállítói szövetségek szervezése segítene azon, hogy a kis cégek kevésbé érezzék magukat kiszolgáltatottnak a nagy kereskedelmi vállalatokkal szemben. A gazdasági miniszter a körbetartozások kapcsán bejelentette, hogy konzultációt kezdtek a megfelelő piaci képviselőkkel. A megoldást azonban nem kizárólag a kormányzattól kell várni. „Az érdekképviseletek feladata felhívni a figyelmet arra, hogy mely cégekkel nem ajánlott szerződni” – mondta Kóka János. Jövőre a minisztériumi háttérintézmények összevonása várható, amelyből 10–15 milliárd forint megtakarítás várható. A gazdasági tárca vezetője szerint az államháztartási hiányt úgy kell csökkenteni, hogy közben szem előtt tartsák a szociális felelősséget, s gyorsforgalmi utak is épülhessenek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában