Ország-világ

2005.12.13. 21:38

Konténerben tisztálkodhatnak a romák

Fürdőszoba-konténert kaptak a Somogy megyei Táska község romatelepének lakói. A fűthető, villanybojlerrel, zuhanyzókkal, mosdókkal és WC-kel felszerelt konténerben mosni is lehet. A helyi önkormányzat a romák lakhatási körülményeinek további javítását is tervezi. Jövőre új lakóházakat építenek a romos viskók helyén.

BAMA

A falu roma lakói nagyon örülnek a fürdőszoba-konténernek, mert végre csapból folyik a melegvíz, használhatnak tusolót és mosógépet is. Ha igaz, már csak az idei telet kell kihúzniuk  a rossz állapotú viskókban, mondta el a polgármester az egyik tévécsatorna híradójában, mert az önkormányzat jövőre, pályázaton nyert pénzből házakat épít a romáknak. „Természetes, hogy azt elvárjuk mindegyik roma családban lévő ép, egészséges embertől, hogy ha az építkezés elkezdődik, akkor részt fog venni a mindenkori építkezésben” – jelentette ki Gadányi István, Táska polgármestere. Közben a telep két, legnagyobb nyomorban élő családját albérletbe költöztette az önkormányzat. A 16 felnőtt és gyerek a faluban kapott biztonságos tetőt a feje fölé. A rezsit, a fürdőszoba-konténert is felajánló civil szervezet fizeti. A falu önkormányzata összesen 50 millió forintot nyert a szociális tárca pályázatán a romák lakhatási körülményeinek javítására. A pénzből a falu nem roma szegényeinek is jut segítség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában