Ország-világ

2005.12.21. 09:56

Minden tíz falu építsen fel egy házat!

Szerdán reggel tették közzé Horváth Csaba, Budapest II. kerülete polgármesterének Patrubány Miklóshoz és az MVSZ-hez címzett válaszlevelét a Hunsor hírfutár levelezőlistáján.

BAMA

Horváth Csaba, Budapest II. kerületi polgármestere  így kezdi válaszlevelét: "Először is engedje meg, hogy ezúton fejezzem ki megbecsülésemet a Magyarok Világszövetsége munkájáért, s különösképp a Minden tíz falu építsen egy házat! című akció iránt. Baloldali emberként magam is meggyőződéssel vallom, hogy a magyarság csak akkor lehet igazán sikeres és eredményes nemzet, ha országhatároktól függetlenül megtanul felelősséget vállalni tagjaiért helyi közösségeiért."

Horváth Csaba válaszlevelében továbbá tájékoztat, hogy az első erdélyi árvízi hírek megérkezése után több más fővárosi önkormányzattal karöltve az árvízkárosult területekről magyar gyermekeket látott vendégül a Csillebérci Szabadidőközpontban. A II. kerület szervezésében augusztusban 41 Kovászna megyei fiatal gyermek töltött el egy vidám hetet Budapesten. Részt vállaltak a "Reménysugár Erdélyért" akció megvalósításában, melynek keretében a II. kerület lakosságának adományaival hozzájárultak két kamionnyi ruha és élelmiszer jellegű segélyszállítmány eljuttatásához az árvíz sújtotta területekre.

Könyvgyűjtő akciójuk eredményeként a mintegy 2600 kiadványból egy kisebb magyar nyelvű könyvtárat hoztak létre Szováta egyik általános iskolájában, melyet egy számítógéppel is elláttak. "A Minden tíz falu építsen egy házat! akcióhoz ezúton tisztelettel kívánok sok sikert és erőt!", írta levelében a II. kerület polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában