Ország-világ

2005.12.21. 00:00

Ostromállapot alakult ki Betlehemben

Kedden legalább húsz fegyveres rohamozta meg a városházát Betlehemben. A támadók saját bevallásuk szerint azért választották ezt az időpontot, mert a karácsony közeledtével a világ figyelme a városra irányul. A támadók egyik vezetője szerint nem az a céljuk, hogy tönkretegyék az ünnep meghittségét.

F. K.

A harcosok, miután az ott dolgozókat kizavarták az épületből, megerősítették állásaikat a városházán, miközben a rendőrség és a biztonsági csapatok a helyszínre siettek. A BBC helyi tudósítójának nyilatkozó szemtanúk szerint a lázadók a jerikói börtönben fogva tartott palesztinok szabadon bocsátását követelték, akiket két hónappal ezelőtt a palesztin biztonsági erők tartóztattak le Betlehemben. palesztin rendőrség embereit a Jászol térre vezényelték. A helyi rendőrség parancsnoka felszólította a fegyvereseket, hogy hagyják el a városházát, különben a hatóság erőszakhoz folyamodik.

A Palesztin Hatóság felügyelte város központjában áll a Születés temploma, amely a keresztény hagyomány szerint azon a helyen épült, ahol Jézus született. 2002-ben a templomot egy palesztin fegyveres csoport foglalta el, és öt hétig tartották megszállva az épületet. A mostani támadók mögött az Al-Aksza Mecset Mártírjainak Brigádjait sejtik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában