Ország-világ

2005.12.14. 17:35

Üdülési csekk 150 ezer rászorulónak

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány elnöke elmondta, hogy jogosultnak azok az aktív munkavállalók vagy regisztrált munkanélküliek számítanak, akiknek havi bruttó összes jövedelme nem haladja meg a 85 ezer forintot.

Sz. Sz.

Az idei 80 ezer ember helyett jövőre több mint 150 ezer rászoruló kaphat üdülési csekket – jelentette ki Karácsony Mihály. Nyugdíjasoknál azt tekintik rászorulónak, akiknek havi ellátása nem haladja meg a mindenkori minimálnyugdíj háromszorosát, vagyis a 74 ezer 100 forintot. 2006-ban hat pályázatot hirdet az alapítvány a kispénzűeknek. „A munkavállalókon kívül családosok, nyugdíjasok, fogyatékosok, szakmunkás-tanulók és szakszervezetek juthatnak támogatáshoz” – hangoztatta Karácsony Mihály. 5–10 ezer forintos önrész ellenében a felnőttek 40 ezer, a gyermekek 20 ezer, míg a szakmunkás-tanulók 30 ezer forint értékű üdülési csekket kaphatnak. Az alapítvány elnöke arról is beszámolt, hogy a munkáltatók nemcsak saját alkalmazottaiknak, hanem bármelyik magyar állampolgárnak vehetnek üdülési csekket, amely a mindenkori minimálbér összegéig – azaz 2006-ban 62 ezer 500 forintig – adó- és járulékmentes. Az egyetlen megkötés az, hogy névre szóló csekket egy ember csak egy helyről és egy évben egyszer kaphat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában