Ország-világ

2006.01.09. 14:33

Csaknem húszezer roma kap ösztöndíjat

Mintegy 24 ezren pályáztak a 2005-2006-os tanév első félévére meghirdetett roma tanulmányi ösztöndíjra. A jelentkezők legnagyobb része általános iskolás - közölte Göncz Kinga ifjúsági, családügyi, szociális és esélyegyenlőségi miniszter hétfőn.

BAMA

A 23 738 pályázatból 5157-et utasítottak vissza, így az elsődleges adatok szerint 18581 roma tanuló nyerte el az ösztöndíjat - mondta Göncz Kinga. Az ösztöndíjat a tanulók a félév lezárásáról szóló igazolás benyújtása után kapják meg. Az elmúlt években az ösztöndíjat igénybevevők között nagy volt a lemorzsolódás, számuk a tanévek második félévében a felére csökkent az adott tanév első félévéhez viszonyítva, ezért döntöttek úgy, hogy a félév lezárása után fizetik ki a támogatást - magyarázta Göncz Kinga. Mint mondta, az intézkedéssel azt szeretnék elérni, hogy a roma gyerekeket benntartsák az iskolában. Az ösztöndíj pályázatot az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium (ICSSZEM) valamint a Magyarországi Nemzeti és Etnikai Kisebbségekért Közalapítvány (MNEKK) közösen hirdette meg szeptember 13-án. A kormány 550 millió forintos féléves keretösszeget biztosított az ösztöndíjakra.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában